Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2015 » Грудень » 15
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ головного управління
освіти і науки Київської обласної державної адміністрації
від 23. 11. 11 № 377а

Положення про обласний поетичний конкурс «Зерна доброти»

1. Загальні положення
1.1. Обласний поетичний конкурс "Зерна доброти" (далі – Конкурс) – це культурно-освітній захід, спрямований на підтримку обдарованих учнів у галузі "Літературна творчість". Мета проведення Конкурсу – утвердження творчої особистості учня, що прагне творити художнє слово, яке відображає духовні надбання української та загальнолюдської культури.
1.2. Напрями Конкурсу:
рідна мова як культурно-духовний феномен талановитого українського народу;
літературна творчість і духовність особистості;
зв'язок літературної творчості з рідною мовою;
зв'язок літературної творчості з історією українського народу;
зв'язок літературної творчості з долею рідного краю;
зв'язок літературної творчості з родиною, шко ... Читати далі »
Переглядів: 398 | Додав: Avtor | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно закінчився Всеукраїнський патріотичний конкурс літературних видань до Дня української писемності та мови, який проводила Національна спілка письменників України. Рішенням журі конкурсу переможцем у номінації "Дитячі альманахи" став керівник районної літературної студії "Сузір'я" Макарівського центру творчості дітей та юнацтва імені Д.Туптала Ігор Годенков. Диплом за підписом Голови НСПУ Михайла Сидоржевського та подарунки для його студійців - книжки відомих українських письменників - вручив лауреату відповідальний секретар Спілки Олександр Бакуменко. До вітань студійцам приєднався Голова обласної оргнізації НСПУ А.І.Гай, який відзначив значні творчи здобутки макарівських поетів та їх керівника І.Д.Годенкова за останній час.
Переглядів: 339 | Додав: Avtor | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

У Ситняківській ЗОШ І-ІІІ ступенів 11 грудня 2015 р. відбулася презентація другого альманаху Київської обласної організації Конгресу літераторів України «Під крилами любові», який об'єднав творчість дорослих та юних талантів Макарівщини та Бородянки.

В альманасі вміщено вірші учнів і Ситняківської школи, які займаються у цьому році поезією в районній літературній студії "Сузір'я". Презентував та вручив авторські екземпляри юним поетам: учениці 10 класу Гребенюк Карині та учениці 5 класу Чорній Анні - керівник студії, поет, письменник І. Л. Годенков Учні старших класів із цікавістю слухали вірші свої друзів та твори упорядника збірки Ігоря Годенкова.
Це була вже третя презентація альманаху, попередні було проведено у Андріївці та бібліотеці ім.О.Шварцмана у Києві. Наступні презентації заплановано провести на виїзних засіданнях літстудії "Сузір'я" у Новосілківський ЗОШ 1-111 ступенів та смт Бородянка. Хай вам щастить, юні таланти, чекаємо на ваші нові твори!
Ка ... Читати далі »
Переглядів: 366 | Додав: Avtor | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

Днями відбувся 7-й Київський фестиваль авторської пісні та поезії "Стихи и музыка на Киевской земле", постійним організатором якого є відома поетеса, член національної Спілки письменників України, лауреат багатьох літературних премій, заслужений працівник культури України Алла Потапова. Фестиваль проходив у затишному залі гостиниці "Турист", гостями його були митці із різних регіонів України, а не лише кияни. Серед виступаючих були й люди у військовій формі, це бійці АТО також ділилися своїми творчими надбанням - піснями та віршами. Серед гостей фестивалю був й наш земляк поет Ігор Годенков, якого за активну творчу участь було нагороджено грамотою журі фестивалю та йому було вручено авторський екземпляр матеріалів Всеукраїнської конференції "Політкультурна сутність культурних пам'яток України", де надруковано його доповідь "Макарів - батьківщина Святителя Димитрія Ростовського". Вірші Ігоря сподобалися присутнім, його було запрошено на наступні києвські фестивалі, заплановані на наступ ... Читати далі »
Переглядів: 333 | Додав: Avtor | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)