Вітаємо Вас, Гость
Главная » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 28 29 »
17 лютого ц.р. вихованці молодшої групи літстудії "Сузір'я" виступили у Макарівському НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. - природничо-математичний ліцей" із спектаклем "Спляча красуня" англійською мовою. Юні актори виступали із ним двічі: відбулася прем'єра перед однокласниками із 5-в класу та гостями з інших класів, батьками та вчителями, а тажож перед учнями 3-г класу та вчителями. Задоволені таким творчим заходом і актори, і глядачі, і їх керівник Ігор Годенков, і класний керівник 5-в Ганна Тюхтій. Усім сподобалися принц - Артем Ігнатюк, король - Володя Білявський, королева - Альона Білоус, принцеса - Аня Гречана, фея - Олександра Граматчикова, чарівні відучі - Маша і Саша Ващенко, взагалі всі грали гарно. Нових перемог нашим юним обдаруванням у творчості та успіхів у вивченні іноземних мов!
Переглядів: 322 | Додав: Avtor | Дата: 17.02.2017 | Коментарі (0)

Четвер, 16.02. У рамках тижня англійської мови у Макарівському ліцеї відбулося Свято поетичного Слова мовами різних народів світу. Учасниками та глядачами його були учні 7-в і 9-б класів Макарівського НВК "ЗОШ І-ІІІст.-природичо-математичний ліцей", вони підготували читання віршів англомовних поетів В.Шекспира, Р.Бернса, Д.Г.Байрона, Т.Худа, Р.Фроста мовою оригіналу та їх перекладів на українську та російську мову поетами Ігорем Годенковим та Інесою Доленнник. Авторський переклад уривку із твору В. Шекспира "Буря" презентував глядачам учень 7-в класу , вихованець літстудії "Сузір'я" Ісмаїл Ахметов, а власний вірш італійською мовою із авторським перекладом прочитал учень 9-б класу. Арсен Б. Гостями свята були вчителі ліцею та учні із Бишева та Вільно, яки є вихованцями гуртка авторської пісні "Патріот" Макарівського ЦТДЮ ім.Д.Туптала під керівництвом відомої співачки, лауреата багатьох конкурсів авторської пісні Оксани Піковської. Вони також виступили перед макарівськими однолітками із ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: Avtor | Дата: 16.02.2017 | Коментарі (0)

13 лютого учні 8-го ліцейного класу Макарівського НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - природничо-математичний ліцей" разом із вчителем історії Ольгою Семенівною Семененко провели незвичний урок з історії культури рідного краю у кімнаті-музеї Святителя Димитрія Ростовського в Макарівському центрі творчості дітей та юнацтва ім.Д.Туптала. Допоміг провести цей урок завідуючий музеєм Ігор Леонідович Годенков. Він розповів дітям про історію та мету створення музею, ознайомив з експонатами, творами Святителя Димитрія, зокрема 12 томами всесвітньо відомого "Життя Святих", та іншими виданнями Святителя, а також роботами відомих краєзнавців і зовсім юних пошуківців про його життєвий шлях. Ігор Леонідович провів екскурсію, занурившись разом із учнями у роки дитинства малого Данила в Макарові, його навчання у Києві, служіння священиком в Україні, Білорусії та Росії, та ін.
Учні ознайомилися ще з одним напрямом роботи музею - л ... Читати далі »
Переглядів: 345 | Додав: Avtor | Дата: 14.02.2017 | Коментарі (0)

"І знов творчий дует учителя і учениці" - так можна назвати зустріч Ігоря Годенкова та Юлії Звєрькової 6 лютого ц.р. із учнями 8-го ліцейного класу Макарівського НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. - природничо-математичний ліцей", яка відбулвся на запрошення классного керівника та вчителя української мови Світлани Савенко. Насправді це був урок із теми " Література рідного краю", і головним його блоком був виступ випускниці літстудії "Сузір'я", студентки ІІІ курсу Національного університету ім.Т.Г.Шевченка, автора двох поетичних збірок Юлії Звєрькової - про власну творчість, про закоханість в українську мову, про навчання у провідному ВНЗ країни, про літстудію "Сузір'я", яка дала поштовх займатися літературою. А керівник студії, вчитель англійскої мови ліцею Ігор Годенков презентував останні альманахи студії та власні книги українською мовою, а також запросив учнів до співучасті у наступному альманасі "Сузір'я". 40 хвилин уроку промайнули непоміт ... Читати далі »
Переглядів: 310 | Додав: Avtor | Дата: 06.02.2017 | Коментарі (0)

02 лютого ц.р. у Макарівському НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.-природичо-математичний ліцей" відбулися літературні зустрічи під назвою "Естафета творчості продовжується в учнях" із керівником літстудії "Сузір'я" Макаріського ЦТДЮ та вчителем англійської мови ліцею, головою обласної організації Конгресу літераторів України Ігорем Годенковим та випускницею студії, студенткою філфака Київського національного університету ім.Т.Г.Шевченка із спеціальності "Літературна творчість", автором 2-х власних поетичних збірок Юлією Звєрьковою. Заходи проводилися у 9-му лицейному, 10-а и 7-в классах ліцею у рамках тижня світової літератури в закладі, у них приймали участь вихованці молодшої групи літстудії "Сузір'я" Макарівського ЦТДЮ ім.Д.Туптала на базі ліцею. І.Л.Годенков та Ю.Звєрькова поделился з учнями творчими доробками, Ігор Леонідович розповів про роботу літстудії, яку він очолює із 1999р. та запросив до участі у новому альманасі "Сузір'я", а Юлія ро ... Читати далі »
Переглядів: 336 | Додав: Avtor | Дата: 05.02.2017 | Коментарі (0)

Лютневе засідання літстудії "Сузір'я" у Макарівському ЦТДЮ вийшло неперевершеним! Вірші дітей та дорослих, пісні і навіть поетичні переклади із творчості англійських поетів. А також відеопрезентація досвіду роботи студії за 17 років, та захист манівської роботи "Творчі аспекти діяльності Макарівської районної літературної студії "Сузір'я" Іванною Приходько, вихованкою літстудії, ученицею 10-а класу Макарівського НВК "ЗОШ І-ІІІст.-природничо-математичний ліцей (кер.І.Л.Годенков). Гості з Андріївки, Бишева, Новосілок, члени Макарівської організації КЛУ, поети і барди: Галина Герасименко, Марія Верховець, Олександр Бойко, Оксана Піковська, Володимир Хоменко, Лариса Писаренко, Юлія Лисенко, Юлія Омельчук, Оксана Плахотнюк також ділилися з юними студійцями власною творчостю. Вірші Роберта Бернса англійською та переводи на українську Ігоря Годенкова та Інеси Доленник читали учні 7-в класу ліцею Ахмет Ісмаїлов та Варвара Дмитрієва, свою к ... Читати далі »
Переглядів: 335 | Додав: Avtor | Дата: 04.02.2017 | Коментарі (0)

Керівник студії "Сузір'я" Ігор Годенков прийняв участь у патріотичному проекті вчителів Київщини, нещодавно виданому альмансі «Білий голуб». В книгу увійшли літературні твори вчителів області, які плекають своє полум’яне слово, силою його і величчю примножують славу України, учасників обласної поетичної акції «Тобі, захиснику, слово наше полум’яне», присвячену воїнам АТО. Збірку творів учителів підготували педагогічні працівники Малої академії наук учнівської молоді.
Переглядів: 336 | Додав: Avtor | Дата: 23.01.2017 | Коментарі (0)

Видано книгу творів учасників обласного літературного конкурсу "Зерна доброти" за 2016р. Видавець - МАН Київщини. Серед авторів - перможців обласного етапу конкурсу вихованці літстудії "Сузір'я" на базі Ситняківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Карина Гребенюк та Аня Чорна. Вітаємо!
Переглядів: 336 | Додав: Avtor | Дата: 23.01.2017 | Коментарі (0)

Дорогі друзі, плануємо 4 лютого (субота) о 10.30 провести засідання районної нашої літстудії "Сузір"я". Місце зустрічи - актовий зал Центру творчості.
Переглядів: 401 | Додав: Avtor | Дата: 18.01.2017 | Коментарі (0)

На "Зимові Перехрестя", у Національній спілці письменників України, 17 січня завітали макарівські поети з літстудії "Сузір'я" (на запрошення молодіжної студії "Перехрестя" під керівництвом В.Осташ, що діє при НСПУ). Зустрілися вони й з самим керівником установи – М.Сидоржевським, головою НСПУ. Але найважливішим було тепле й невимушене творче спілкування поетів Києва та Макарова, у невидимій, але відчутній присутності корифеїв української літератури. Вірші О.Бойка, Г.Герасименко, Іг.Годенкова було схвально прийнято киянами, а макарівці у свою чергу багато чого запозичили для себе з виступів членів студії "Перехрестя". Розпочату співтворчість вирішено продовжити на наступних зустрічах.
Переглядів: 345 | Додав: Avtor | Дата: 18.01.2017 | Коментарі (0)