Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2015 » Грудень » 15 » Положення про обласний поетичний конкурс «Зерна доброти»
20:51
Положення про обласний поетичний конкурс «Зерна доброти»
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ головного управління
освіти і науки Київської обласної державної адміністрації
від 23. 11. 11 № 377а

Положення про обласний поетичний конкурс «Зерна доброти»

1. Загальні положення
1.1. Обласний поетичний конкурс "Зерна доброти" (далі – Конкурс) – це культурно-освітній захід, спрямований на підтримку обдарованих учнів у галузі "Літературна творчість". Мета проведення Конкурсу – утвердження творчої особистості учня, що прагне творити художнє слово, яке відображає духовні надбання української та загальнолюдської культури.
1.2. Напрями Конкурсу:
рідна мова як культурно-духовний феномен талановитого українського народу;
літературна творчість і духовність особистості;
зв'язок літературної творчості з рідною мовою;
зв'язок літературної творчості з історією українського народу;
зв'язок літературної творчості з долею рідного краю;
зв'язок літературної творчості з родиною, школою.
1.3. Конкурс заснований у 2011 році.
1.4. Засновником Конкурсу є Київський обласний комунальний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук учнівської молоді».
2. Умови проведення Конкурсу
2.1. Конкурс проводиться серед учнів 1-4 класів, 5-8 класів, 9-11 класів.
2.1.1. І етап (шкільний) проходить у загальноосвітніх навчальних закладах у грудні і січні, за підсумками якого визначається по три переможці від навчального закладу.
2.1.2. ІІ етап конкурсу (районний, міський) проходить у січні і лютому (до Міжнародного дня рідної мови). Визначається по одному переможцю у кожній віковій групі від району, міста.
2.1.3. ІІІ етап конкурсу (обласний) проходить у лютому і березні (до Всесвітнього дня поезії). Роботи на обласний етап конкурсу направляються до 1-го березня в Київський обласний комунальний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук учнівської молоді».
2.2. На розгляд журі подаються творчі роботи учнів 1-11 класів. Для організації, проведення та підбиття підсумків І-ІІ етапів конкурсу на місцях створюються організаційні комітети та журі конкурсу. На І етапі конкурсу склад організаційного комітету та журі загальноосвітніх навчальних закладів затверджуються їх керівниками; на ІІ – відповідними органами управління освітою.
2.3. Подаються творчі роботи (п’ять віршів) у трьох примірниках.
2.4. У роботі слід зазначити прізвище, ім'я та по батькові конкурсанта, школу і клас, де він навчається, район, (місто) дату народження, контактний телефон, а також прізвище, ім'я та по батькові вчителя, що підготував конкурсанта до участі, анотацію на творчу роботу та додати одну фотографію конкурсанта.
3. Організаційний комітет Конкурсу
3.1. Склад:
3.1.1 представники Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді»;
3.1.2 представники Київської обласної письменницької організації Національної спілки письменників України;
3.1.3 представники Київської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка;
3.1.4 представники Київського обласного відділення міжнародної організації «Жіноча громада».
3.2. Організаційний комітет сприяє проведенню Конкурсу, а саме:
3.2.1 налагоджує функціональні зв'язки з навчальними закладами, будинками й центрами дитячої творчості, школами мистецтв, будинками культури;
3.2.2 залучає основні кошти для проведення обласного етапу Конкурсу.
4. Журі Конкурсу
4.1.Склад журі Конкурсу затверджує начальник головного управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
4.2. Повноваження журі Конкурсу:
4.2.1. Розглядає учнівські роботи, подані на Конкурс, у галузі "Поетична творчість".
4.2.2. Визначає переможців і лауреатів Конкурсу, а також тих учасників, чиї творчі роботи заслуговують дипломів "За оригінальність", "За патріотизм", "За доброту" тощо.
4.3. Засновники, організаційний комітет, журі Конкурсу несуть морально-етичну відповідальність перед конкурсантами в разі порушення умов проведення Конкурсу, об'єктивності при розгляді й оцінюванні творчих робіт учнів.
5. Нагородження учасників конкурсу
5.1. Переможців конкурсу визначає обласне журі (інформація про переможців розміщується на сайті Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді».
5.2. Переможці конкурсу нагороджуються дипломами головного управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації. Вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, чиї учні стали переможцями, оголошується подяка головного управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
5.3. Конкурс завершується літературно-мистецьким святом за підтримки організаційного комітету (березень, щороку).
5.4. Кращі творчі роботи будуть надруковані у газетах та журналах і розміщені на веб-сторінці Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді».
Просмотров: 396 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]