Вітаємо Вас, Гость
[ Нові повідомлення · Участники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Наша творчiсть » Сценарії » ЛЕОНЕНКО Ольга. Попелюшка на новий лад. (Культорганізатор ЦТДЮ ім.Д.Туптала. Сценарій свята)
ЛЕОНЕНКО Ольга. Попелюшка на новий лад.
AvtorДата: Середа, 01.02.2012, 20:55 | Сообщение # 1
Offline
Генерал-полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 1566
Репутация: 0
І дія


(Відкриваються куліси. Сцена оформлена у вигляді королівського замку. Звучить ніжна лірична музика. На сцені з’являються дві придворні дами, обговорюючи останні новини королівської сім’ї.)
1 Дама: Бідна наша королева, знову принц вередує. Що йому тільки потрібно?
2 Дама: І я не розумію: тачка останньої моделі, прикид від кращих модельєрів…
1 Дама: Комп’ютер - останній писк! А йому сумно, бачите. Хандра його здоліває! Нудно йому маленькому!
2 Дама: Та не такому й маленькому, пустушками та іграшками його не візьмеш. Виріс наш хлопчик! Одружуватись йому пора!
(На сцену виходить королева та принц)
Принц: Не хочу я тортики! Не хочу я нових комп’ютерних ігор! Набридло все, відстій! Всі чуваки на Канарах тусуються. А я тут з вами від нудьги парюся.
Королева: Хлопчику, мій, що за лексикон, у тебе був найкращий в Європі викладач по етиці. Ну чого тобі не дістає? Може, комп’ютер новий або сенсорний телефон, чи ноутбук?
Принц: Дістала ти мене, маман! Все якусь іграшку нову хочеш впарити! А мене від них нудить! (виходить геть)
(Королева знічено розводить руками)
Королева (звертається до придворних дам): У мене серце розривається від болю. (Плаче) Що діється з моїм хлопчиком? Він у мене такий вразливий!
1 Дама: Та не вразливий, а вередливий! Розбалували ви його, ваша високість!
2 Дама: А все тому, що хлопчик виріс без батька.
Королева: Не нагадуйте мені цей кошмарний сон! Як тільки він міг, мій Генріх, закохатися у цю брудну вертихвістку і покинути мене прямо після весілля. А все цей клятий Інтернет винний! Знайомство по Інтернету! Знайомство по Інтернету! (плаче)
(Придворні дами заспокоюють королеву)
1 Дама: Заспокойтесь ваша високість! Все це уже в минулому!
2 Дама: Але потрібно не допустити щоб з принцом щось подібне трапилось.
Королева: Що ви маєте на увазі? Він же ще дитина!
1 Дама: Не така вже й дитина. Якби ви хоч раз заглянули в його комп’ютер, на сайт «знайомство». (Прикушує губу) Але ж я, королево, нічого вам не говорила! Боже мій, принц мене уб’є.
Королева: Як, мій хлопчик хоче повторити долю свого батька! Познайомиться там із якоюсь гримзою і вона нам усім життя переведе. Ці сучасні принцеси такі легковажні, їм би тільки по бутіках ходити, такі безпутні.
1 Дама: Так, моя королева. Шлюб - справа дуже серйозна і відповідальна! Тут потрібно довіритись професіоналам.
Королева: Професіоналам?! Що ви маєте на увазі? До свахи мені звернутись, чи як?
2 Дама: Сваха? Про що ви, ваша величність? Це ж кам’яний вік. Зараз існують сучасні методи підбору наречених. До речі. (підходить до телевізору, включає його. Іде реклама шлюбного агентства «Шерше ля фам» (Шукайте жінку), ведуча Мадам Фея).
Фея: Хто потерпає від нудьги і самотності, кого не радують ніякі розваги та насолоди сучасного життя, зверніться до нашого агентства «Шерше ля фам» у перекладі «Шукайте жінку» і щастя вам гарантовано. Найкращі професіонали знайдуть для вас вигідну партію із суворим дотриманням всіх ваших вимог, а також ми гарантуємо вам щасливе і довге життя у шлюбі, сертифікат якості додається. Звертайтеся на наш сайт www.shershе.com.ua або телефонуйте за номером 777-999. Агентство чекає вас! Поспішайте щастя ваше близько.
Королева: Стоп, та це ж моя кума, хрещена мого сина, Добра Фея. Вона, що відкрила агентство?
1 Дама: Та ще й не одне, ваша величність. У неї філіали у Парижі, Токіо, Мілані.
Королева: Нічого собі розвернулась кума, а мені все бідкалась, що у неї занепад у господарстві.
2 Дама: Тому що, ваша величність, сучаснішими нам треба бути. Ви ось погляньте навколо.
Королева: А що навколо? Цей замок ще мій прадід будував.
1Дама: Отож бо, прадід. Євроремонтик нам би не завадив.
2Дама: Та й прикид у нас нікудишній, ми свій гардероб уже років 5 як не міняли.
Королева: Ну досить, досить про це, розкудахталися, вам би тільки по бутиках шастати та державну казну розбазарювати. Дай-но мені свій телефон. Я зателефоную родичці, нехай допоможе мені принца вдало одружити, а то зовсім змарнів хлопчик.
2Дама: А у вас свій зіпсувався, чи що?
Королева: Зарядка сіла.
(Друга дама витягує свій мобільний телефон і віддає королеві та набирає номер)
2 Дама: (шепоче на вухо першій) Економить, на одруженні сина, економить! Жах, яке убожество.
Королева: Ало, Ало! Фея, це ти? Агентство «Шерше ля фам»? Так, мені потрібно поговорити з вашим директором, Мадам Фея! (в сторону до придворних дам) Ха, мадам Фея. (у слухавку) Ой, кумася, рада тебе чути. Хто говорить? Як хто? Твоя кума королева. Ти, що не впізнаєш мене? Так, і я рада тебе чути. Ти ж нас забула зовсім, сто років не бачились. А, у тебе мало часу. Ну, тоді я переходжу до справи. Нашому хлопчику пора одружуватися, до кого мені звернутися за допомогою, як не до хрещеної мами. Він же тебе обожнює. Я знаю, що ти теж його дуже любиш і зичиш йому добра. Так. я чула, що в тебе в агентстві справжні профі, отож і допоможи. Які особливі вимоги? Щоб була красуня, скромна, не марнотратка, хазяйновита, родословна! Що, мулатка, негритянка? Господь з тобою, нам же рід продовжувати! Що ти говориш, влаштувати світську тусовку! Тьху-ти, раніше бали влаштовували, а тепер світські тусовки.
Навіть, виговорити складно. І в скільки мені це обійдеться? У скільки? У скільки? А скидка для родичів не передбачена? Ну добре, заради щастя свого сина…
1 Дама: Світська тусовка! Як це чудово. Розважимось. Так, терміново потрібно обновити гардероб.
Королева: Ох і ціни у цієї здирниці! Пів королівства можна придбати (витирає хустинкою очі). Ви все чули? На честь дня народження принца влаштовуємо бал, чи то пак світську вечірку. Фея надасть нам найкращих кандидаток на роль дружини принца. Йому залишиться тільки обрати найкращу.
1 Дама: А що принц на це скаже?
Королева: Це вже не ваші проблеми. Оголосіть по всьому королівстві про цю визначну подію. І хутко за роботу, а я поїду до агентства і підпишу договір.
Глашатай (із телевізора): Всім! Всім! Всім! Сьогодні у нашому королівстві буде дано раут. Їх величність королева влаштовує світський раут на честь свята Святого Валентина. Запрошуються усі найкращі красуні із усіх сусідніх королівств. Найдостойніша із них стане дружиною принца. Поспішайте! Поспішайте! Поспішайте!
ІІ дія
(На сцені з’являються два амури та хазяйка Добра Фея, яка говорить по мобільному телефону, і дає наказ своїм помічникам Амурам)
1 Амур: Так, мадам, так. Усе зрозуміли. Що ви, мадам, ніякої самодіяльності. Ні, ні, ми нічого не переплутаємо.
Фея: Дивіться мені! А то вийде так, як із принцесою Фіоною. Адже вона мала вийти заміж за принца, а вона кого вибрала, страшного гобліна. А все це твоя робота. Ти кому стрілу пустив, телепню?
2 Амур: Але ж мадам, хіба я винен, що у моєму комп’ютері вірус поселився і я переплутав координати замовника.
Фея: Нічого собі, переплутав. Замість королівського палацу попав у болото, ніби це зовсім поряд.
1 Амур: Заспокойтеся мадам, все закінчилося дуже добре. Вони щасливі і навіть потомство з’явилось.
Фея: Це тих бридких маленьких гобленят називаєш потомством. У мене мороз по шкірі. Але досить про це. Зараз мова йде про мого хрещеника, принца. Ви повинні знайти йому найкращу наречену. Терміново відправляю вас у відрядження. Пролетіть по усіх світських вечірках, залетіть на передачу «Світське життя» Катерини Осадчої. У неї там є на прикметі достойні кандидатки. О, не забудьте заглянути у новостворену організацію «Лідерська нація». Ну, не мені вас учити. Хутчіш до справи. У мене мало часу. (Фея іде по своїх справах)
1 Амур: Ну що, братан, куди в першу чергу завітаємо? Може в казино, пару фішок в рулетку кинемо?
2 Амур: Та ти ж усі наші гонорари на рік уперед програв.
1 Амур: Нічого, я взяв новий кредит у банку під заклад.
(2-й Амур суворо насувається на нього)
2 Амур: І що ти цього разу заклав?
1 амур: Та нічого особливого: лук і амурні стріли. До речі, твої теж. (Знічено повзе назад).
2 Амур: Що!!! Та ми ж тепер як ворони общипані. Ти знаєш, чого мені коштувало влаштуватися на цю роботу, якби я не знайшов костюми Амурів, ми б до цих пір були дрібними шахраями. На що ми тепер здатні без чарівних стріл і лука? Без куска хліба нас залишив. Та я тобі за це усе пір’я повискубую!..
1 Амур: Зачекай! Зачекай! Крила у нас залишились. Зараз, чувак, політаємо, приглянемо когось. Та ти тільки свисни, що принц одружитися хоче, море дівчат прибіжить.
2 амур: А нам не море потрібно. Нам одна, але гідна дружина для принца. Це ж хрещеник нашої Мадам, а вона нам цього промаху не пробачить.
1 Амур: А я що, Медузу Горгону тобі пропоную? Знайдемо йому ніжну, хазяйновиту, красиву , але не світську левицю, бо сам розумієш: можливості у нас уже не ті. (Нітиться)
2 Амур: Авжеж, розумію, ти ж наше знаряддя праці програв! Убив би!
1 Амур: Ми безсмертні братику. Та ти не гарячкуй. Візьмемо якусь дівчинку із бідної сім’ї, краще всього сиротинку, поводимо її по косметичних салонах, манікюр, педикюр, ляськи – масяськи, і видамо її за іноземну принцесу.
2 Амур: А ти впевнений, що принц у неї закохається?
1 Амур: На всі сто. Принц божеволіє від усього іноземного. Та йому наші королівські кошолки уже так набридли.
2 Амур: А що, а це ідея! До речі, є у мені на прикметі одна сімейка. Може мотнемося?
1 Амур: Звичайно, набираю координати.
(Амури переносяться у будинок лісничихи)
ІІІ дія
(На сцені з’являється екран телевізора, по якому іде реклама королівської вечірки. Доньки з мачухою дивляться телевізор, біля них стоїть клітка із птахом, який весь час кривляється, наслідуючи поведінку героїв. )
Мачуха: Ні, ну ви чули, знову ці багатії з жиру бісяться! Світські раути влаштовують. Робити їм більше нічого! Ех, з мене б така королева вийшла.
1 Дочка: Маман, а може й ми поїдемо? Ти ж чула, запрошуються гості із усього королівства.
2 Дочка: Принц буде обирати собі дружину. А ми теж хочемо. Хіба ми гірші?
Мачуха: Ну що ви, мої бубочки, ви не гірші, а кращі. Це гарна ідея! З мене непогана королівська сваха вийде. Жаль тільки королівство малувате, розгулятись нема де.
1 Дочка: Нічого, маман, якщо я стану принцесою, я з усіма сусідками пересварюся і виживу їх із сусідніх королівств. Я такі інтриги заплету, я такі плітки порозпускаю. Я такі, я такі… (замріяно заламує руки)
2 Дочка: Ще чого, а чому це ти станеш принцесою, а може принц мене обере? Ти б краще до салону сходила та свої прищі повиводила. А то все під мушками їх ховаєш.
1 Дочка (захлинається від образи): Які прищі, у мене їх зроду не було! Та принц, як побачить твої обгризені нігті, то втече від тебе через секунду. (Починають битися між собою. Мачуха їх розбороняє).
Мачуха: Заспокойтесь, крихітки мої! Нам би тільки в рідню королівську затесатися, а там ми вже розвернемося. А тобі я скільки разів говорила, не гризи нігті, глисти потім не можна повиводити. Заспокойтесь, нам потрібно гарно підготуватися, щоб мати шикарний вигляд на королівській вечірці.
1 Дочка: В мене й одягнути нічого.
2 Дочка: І в мене, і в мене!
Мачуха: Добре, добре, крихітки мої. Одягайтесь та прошвирнемось по бутиках, в салончик заїдемо. Щоб у нас був відповідний антуражик. Попелюшко! Подай мені дзеркало! Та не це, дурепо. (Попелюшка біжить за іншим)
1 Дочка: Попелюшко, подай мені шарф! Та швидше, швидше, нездара!
Мачуха: Попелюшко, поправ мені зачіску! Ну! Довго я ще буду чекати? Ми дуже поспішаємо.
Попелюшка: Але ж у мене тільки руки і дві ноги.
Мачуха: Що? Ти ще смієш перечити? Тільки писнути посмій, я виживу тебе з дому разом із твоїм пришелепкуватим батьком. У мене такі зв’язки, що тебе ніяка прописка не врятує.
Попелюшка: Ні, ні матінко, усе гаразд.
1 Дочка (одягає на себе якусь смішну річ): Матусю, як я виглядаю? Я впевнена, що принц буде в захваті від мене.
(Попелюшка пирскає від сміху в кулак).
Попелюшка: Так , він буде вбитий наповал. Він буде танцювати тільки з тобою, сестрице.
2 Дочка: Та вже ж не з тобою, подивись на себе, яке ти страх опудало! Поправ мені бантики на фіжмах.
Попелюшка: Світський раут? (говорить захоплено) Як би мені хотілося, потрапити туди. Хоч на одну секундочку. Хоч краєчком ока поглянути.
Мачуха: Та ти всіх перелякаєш на балу. Теж мені красуня задрипана!
1 Дочка: Навіть не мрій, дурепо. Хіба принц міг би звернути увагу на таку нечупару. Йому потрібні манери, (грубо підтикає спідницю, поправляє груди і шмиргає носом), елегантність, (походжає вдаючи із себе леді), краса (поправляє мушку, вона падає і видно красний прищ). Як у мене наприклад.
Мачуха: До речі, ти вже виконала ту роботу яку я тобі вчора загадувала зробити?
Попелюшка: Матінко, але ж її стільки, що й за місяць не впораєшся.
Мачуха: А ти б по менше ледарювала, то і впоралась би. А то ти, як твій татусь, усе сачконути норовиш.
Попелюшка: Та він і хвилинки не марнує.
Мачуха: Не сердь мене, краще іди та займись ділом.
(На сцені з’являються Амури)
1 Амур: Оце нас і занесло. Тут манерами і не пахне!
2 Амур: Прямо не тітонька, а змія гримуча.
1 Амур: А донечки їй під стать. Кому завгодно горло перегризуть і кісточки не виплюнуть.
2 Амур: Ти чув, що вони збираються на королівську вечірку, десь по-блату дістали квитки і в рідню до королеви набиваються.
1 Амур: Та наша мадам Фея нам голови повідкручує за таких наречених!
2 Амур: Та ж не про них мова. Як тобі ось цей екземплярчик? (Показує на Попелюшку, яка ретельно прибирає кімнату)
1 Амур: А що, ніби те, що треба. (Обходить її навколо) Мордашка нічогенька. Відповідний прикид: масажний салон, солярій, манікюр, педикюр - і іноземна принцеса вийде те, що потрібно. Пару уроків французьких манер.
2 Амур: Ну, що проявляємося?
1 Амур: Ніштяк! Роботи непочатий край. (Підходить до Попелюшки і кричить їй у вухо) Ку-ку. (Попелюшка зі страхом оглядається)
2 Амур: Ти б ще ку-ку-ріку сказав!
Попелюшка: Ви хто? Як ви сюди потрапили? Що вам потрібно?
1 Амур: Бебі, тобі не набридло усе життя горбиться на цю стару відьму?
Попелюшка: А в мене виходу немає. Інакше мене мачуха із дому вижене.
2 Амур: Ми - твій щасливий лотерейний білет. Хіба ти ніколи не мріяла вийти заміж за принца, покататися по найкращих курортах світу, мати кучу бабла?
Попелюшка: Звичайно. мріяла! Яка дівчина не мріє про принца на білому коні.
1 Амур: У нашого принца білий хамер, а це крутіше за стару шкапу.
2 Амур: Коротше, ти згодна? Залишилось тільки привести тебе в порядок ,бо видон у тебе чесно кажучи…
Попелюшка: А в мене більш нічого не має.
1 Амур: Не твої проблеми. Ти кредитну картку мадам узяв?
2 Амур: Так, вона сказала, що королева уже перерахувала енну суму грошей на рахунок фірми.
1 Амур: Чудненько! Скажемо, що у нас виникли непередбачені витрати. Пішли, крихітко, тебе чекає нечуваний успіх.
Попелюшка: Зачекайте! Зачекайте! Я не можу, у мене тут стільки роботи, що і за місяць не впораєшся!
1 Амур: Оцей непотріб ти називаєш роботою?
2 Амур: Ай момент. Зараз ми сюди викличемо працівників агентства «Фрекенбок. Робота по дому». Вони миттю впораються.
1 Амур: До речі. Отримаєш безкоштовно урок французької мови. Так що не лови ґав, бебі.
Попелюшка: Дивина, в одну мить перетворитися на принцесу. Я про це навіть уві сні не мріяла.
ІУ дія
(Знову на сцені з’являється королева із принцом. Звучить пафосна музика, якою розпочинається світський раут. Починають прибувати перші претендентки на роль дружини принца.)
Королева: Синку, сьогодні вирішальний день. День Святого Валентина, день усіх закоханих. Ти повинен обрати свою дружину. Дивись пильно і не прогав свою долю!
Принц: Здалась мені ця вечірка! Позбираються кривляки і будуть манірничати…
Королева: Ну що ти, синку. Твоя хрещена обіцяла предоставити найкращих кандидаток!
Принц: Можу уявити собі.! Притягне сюди батальйон благородний дівиць, а мені мучайся з ними.
1 Дама: Мученик, наш біднесенький!
Королева: Мовчати! Шлюб - справа дуже відповідальна. Ти повинен відчути своїм серцем ту єдину і неповторну! І подарувати їй свою валентинку. Це буде освідчення в коханні.
2 Дама: Як романтично, ваша величність. Може й мені сьогодні на вечорі хтось подарує валентинку?..
Королева: Замовкніть! Ось і перша кандидатка.
(Заходить царівна Несміяна.)
Несміяна: (прямо з порогу) А-а-а-а-а-а-а-а-а-а!!!!!
Королева: Доброго дня, любонько. Чому ти так плачеш, що тебе засмутило?
Несміяна: А-а-а-а-а-а-а-а-а-а!!! Ніготь зламався! А-а-а-а-а-а-а-а-а-а!!! Туш розтеклася!!! На обличчі макіяж зіпсовано!!!
Королева: Ну-ну. Заспокойтесь. Пройдіть до нас у туалетну кімнату, і там вас приведуть в порядок.
Принц: Ну, маман, і екземплярчик ти мені підсунула. Та ж вона все наше королівство сльозами затопить.
Королева: Ну добре. Не подобається ця, подивись наступну.
(Голос за сценою): Царівна – жаба!
Принц: О, майн гот. Ну хрещена, удружила. Добре, що хоч не криса.
Королева: Ми повинні бути ввічливими і гостинними. Як ви себе почуваєте, дорогенька?
Ц-Жаба: Ква-ква.
Королева: Дорога вас не занадто виснажила?
Ц-Жаба: Ква-ква.
Королева: Щось мене теж від цього квакання починає нудити. А може оглянете наш акваріум? Він у нас просто шикарний.
Принц: Маман, та він вже давно на болото перетворився.
Королева: Тихо, синку. Я думаю, вона не в кращих умовах проживала.
(Голос за сценою): Лісничиха та її дві чарівні доньки Капа і Льопа – лауреатки найпопулярнішого шоу королівства «І в лісі є таланти»!
Принц: (пирскає в кулак) Оце імена. Як у наших поросят.
Королева: Тс-с. Ну як можна бути таким нестриманим.
Принц (сміється): Щось мені талантами тут і не пахне!
Королева: Ми ще не бачили їх у роботі. Любоньки, чим ви нас порадуєте?
Мачуха: Та вже тим, що ми сюди з’явилися. І ощасливили вас своєю появою.
Королева: (невдоволено) Ми щасливі, але чекаємо від вас чогось більшого. Принц полюбляє розваги. Може, заспіваєте? Чи потанцюєте? Хотілось би насолодитись вашими талантами.
Мачуха: Крихітки мої, ви готові? Капа солірує, Льопа на підтанцьовці.
(пісня Софії Ротару «Ты мой ночной мотылек», при цьому вони фальшиво співають і жахливо танцюють. Капа накидається на принца і тягає його по всій сцені. В цей час з’являється Мадам Фея)
Фея: Що тут відбувається? Неподобство!
Королева: Це я тебе хочу запитати. Ти кого нам підсунула? Ти, що хочеш мого сина із світу звести?
Фея: Ах, розгільдяї! Ось я їм зараз всиплю. (витягує мобільний і набирає номер) Ало, ви що це натворили? Яких кандидаток запросили? Хочете, щоб я вас звільнила без вихідного пособія? Негайно з’явитися сюди із гідною кандидаткою, інакше я за себе не ручаюсь.
(до Королеви) Заспокойся, дорогенька, зараз я все влаштую.(витягує чарівну паличку підходить до кожної кандидатки і торкається їх, ті завмирають. В цей час на сцені з’являється перевтілена Попелюшка у супроводі двох Амурів).
Попелюшка (заходить оглядаючи захопленим поглядом все навколо): Яка краса! Мені ще ніколи не доводилось бути в королівському палаці.
Королева (захоплено підходить до дівчини, оглядає її через пенсне): Яка чарівна дівчинка! І одягнена зі смаком.
Попелюшка (присідає у глибокому реверансі): Вітаю вас, ваша величність. Я щаслива, що потрапила у ваш казковий палац. Як у вас тут затишно, гарно, не зрівняна краса.
Королева: Мон шер, які чудові манери!
(В цей час принц отямившись від жахливого нападу доньок Лісничихи помічає появу Попелюшки, і ціпеніє від захоплення. Амури підходять до нього беруть за руку і підводять до неї)
Принц (захоплено підходить до Попелюшки): Як ваше ім’я, прекрасна незнайомко?
Попелюшка (протягує йому руку): Попелюшка.
(Фея підходить і з’єднує їхні руки, а принц несміло вручає їй валентинку.)
Королева (захоплено витирає хустинкою очі): Яка прекрасна пара!..
Фея: Ну, тоді чому ж ти плачеш?
Королева: Спогади нахлинули. Колись і мій Генріх так же захоплено дивився на мене.
Фея: Одну секундочку. (витягує чарівну паличку, робить один помах і на сцену забігає блудний король і кидається на коліна перед королевою )
Король: Генрієто, ти - кохання усього мого життя. Який я був дурень! Як я завинив перед тобою! Чи вибачиш ти мене за всі мої помилки? Я тільки зараз зрозумів, що ти найпрекрасніша жінка у всьому світі!
Королева (розчулено): Досить Генріху, потім поговоримо. Ти краще поглянь на ось цю закохану пару!
Король: Це мій син? А що за чарівна дівчина біля нього?
Королева: Напевно, це жінка його мрії.
Фея: Підійдіть до своїх дітей і з’єднайте їхні серця. Нехай усі будуть щасливі і закохані. (Королева із королем підходять до дітей, благословляють їх. Звучить чарівна романтична мелодія. Усі щасливі і закохані. Принц запрошує Попелюшку на танець і вони танцюють вальс.)
 
AvtorДата: Середа, 01.02.2012, 20:57 | Сообщение # 2
Offline
Генерал-полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 1566
Репутация: 0
happy
 
TashaДата: Середа, 08.02.2012, 09:34 | Сообщение # 3
Offline
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Репутация: 0
Дуже цікавий сценарій. biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin
 
ВЕРАНІКАДата: Середа, 08.02.2012, 12:58 | Сообщение # 4
Offline
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 2
Репутация: 0
Новорічний сценарій
"Зоряні війни"


1 фонограма ( 3 хв)
1 дія:
Голос диктора: Увага! Увага! Працює міжгалактичне агентство Всесвіту!
Термінове повідомлення. Планета Земля святкує своє
2010-річчя! Це – епоха Водолія. Вона принесе жителям
планети мир, спокій, розквіт науки, культури, усієї земної
цивілізації. На честь такого свята володар Галактики
влаштовує пишний бенкет, на якому кращим представникам планети Земля буде вручено Кристал Щастя, завдяки якому буде знищено всі війни і зло на планеті Земля. Запрошуються гості із усієї Сонячної Системи.

2 фонограма (15 сек.)
2 дія:

(Володар Зла підходить до екрану і зі злістю натискує на дзвінок)
Володар Зла: Біомутанти, негайно з'явитися до мене!

(З'являються мутанти. Ідуть і співають, пританцьовуючи.)
Мутанти: А ми мутантики,
Ми без талантику,
В нас ручки джгутики,
На голові – прутики.

Володар Зла: О, як мене нервують ці недобитки біохімічної реакції! Негайно
замовкніть, кретини!

(Мутанти прищулюються і притискуються один до одного)
Перший Мутант: Не гнівайтеся, мій Володарю. Просто у нас із Муном
прекрасний настрій. Адже ми так успішно виконали
ваше завдання.
Другий Мутант: Завдяки нам на планеті панує повний безлад: війни,
Невиліковні хвороби, землетруси, катаклізми.
Перший Мутант: Ще декілька десятків років такого життя і Земна цивілізація
Зникне. ЇЇ бридкі озера та ріки повисихають.
Другий Мутант: Вся живність повимирає.

Перший мутант: Земляни, завдяки нашому космічному пилу, зовсім втратили
голови, і ось-ось розпочнеться ядерна війна,
Яка перетворить зелену планету на уламки космічних
Метеоритів.
Другий Мутант: Ще однією бридкою планетою стане менше. Адже це
великий привід для веселощів.

Перший Мутант: А ви на нас безпідставно сваритесь.

Володар Зла: Це я безпідставно? Та ви що, йолопи, не чули щойно
міжгалактичного повідомлення?! Чи ваші слухові контакти
зовсім вийшли з ладу?
(Мутанти виймають із вушей пробки і прочищають віничками)
Перший Мутант: Та ні, у мене все в нормі. Я щойно поміняв слухові апарати.

Другий Мутант: А моїм ще й двухсот років не виповнилося. Зовсім новенькі.

Володар Зла: З вами потрібне космічне терпіння. Ось погляньте, яку бридоту
надумав володар Галактики.
Перший Мутант: О, мій володарю, невже ви дозволити, щоб це сталося?

Другий Мутант: І наші усі старання пропадуть марно?

Володар Зла: Замовкніть! У мене виник цікавий план. Ваше завдання
проникнути на планету Земля, зв'язатися із нашими старими
знайомими. Нехай Ягуня згадає, як колись я їй допомагав,
ступа-це ж мій подарунок. Перший летючий апарат на Землі.
Скільки зла завдяки їй вона натворила!
Перший Мутант: О, ваша злість безмежна, як цей Всесвіт.
3 фонограма (15 сек)
Володар Зла: Не перебивай, коли я на включенні!
(Іде прийом інформації із Землі)
Щойно я дізнався, що земляни вирішили послати на бенкет два
фізичних об'єкти-Діда Мороза та Снігуроньку. То ж ваше
завдання – трансформуватися під цих істот і захватити Кристал.
Вирушайте негайно!

3 дія:
(Планета Земля. Царство Баби Яги. За сценою чути постріли, вигуки, гуркіт)
4фонограма (15 сек.)

Перший розбійник: Піймав! Піймав!

Другий розбійник: Тягни! Грабуй! В'яжи!

Перший розбійник: Ой, боляче! Він мене вкусив!

Другий розбійник: Хвіст, хвіст відпусти! Дурень!
(Виходять на сцену з мішками за спиною, покусані і подряпані)

Перший розбійник: Оце вдала здобич!

Другий розбійник: Стара карга буде задоволена!

Перший розбійник: А ці бридкі дітлахи не отримають подарунки на Новий
Рік!
Другий розбійник: Тільки у мене тяжкі поранення. Нехай стара компенсує
фізичні ушкодження.
Перший розбійник: Це та, що компенсує!!! Дивись, як би вона на жабу тебе
перетворила!
Другий розбійник: А що, вона може! Минулого року ми для неї стільки зла
зробили, а вона нам ні копіїчки не дала!
(Починають відкривати мішки і ділити подарунки. А в цей час лунає звук реактивного літака. Шум, гуркіт…Сідає Баба Яга, розбійники її не бачать. Вона вилазить із ступи, бачить, що розбійники ділять подарунки, і кидається на них із мітлою)
5 фонограма
Баба Яга: Ах ви, аламидники!!! Що це ви надумали, без мого дозволу
Скарб ділити?! Та я вас за це на бридких зелених жаб перетворю!
В порошок зітру!

Перший розбійник: Я ж тобі говорив, що біди не оберешся.

Другий розбійник: Бабусю, не гнівайся. Біс попутав.

Баба Яга: Яка я тобі бабуся, мені ще й двох тисяч років не виповнилося.
Та й мій браток тут зовсім не до чого! Ви його сюди не вплутуйте!

Перший розбійник: Та ж ми його не вплутуємо. Це ми хотіли перебрати
подарунки, може, щось зіпсувалося – то викинути.

Баба Яга: Я вас викину! Моє добро надумали розбазарювати!

Другий розбійник: А що це за шум? Може, ваша ступа збісилася?

Баба Яга: Моїй ступі зносу нема! Мені її сам Володар Зла подарував! (У захопленні підіймає руки вгору.) Такий галантний мужчина!
(В цей час з’являються мутанти)
6 фонограма
Баба Яга: Уф, уф, що це за чудо-юдо звалилось на наші голови?
(Мутанти перевіряють свої кінцівки)

Перший мутант: Ми не чудо-юдо, ми – біомутанти! З’явилися внаслідок
помилки в біохімічній реакції. Нас прислав Володар Зла!

Баба Яга: Ох, ох – в серці затьохкало! Згадав касатик, може, передачку мені
якусь передав?

Другий Мутант: Він потребує вашої допомоги!

Баба Яга: Для нього розстараюся! Може, ядку підкинути? Або злочин який
вчинити?
Перший Мутант: Можна назвати це злочином? Ось перегляньте це повідом
лення.

Баба Яга: Що ти мені тичеш? Малограмотна я! Каракулі ці розібрати не можу
Про що тут говориться? Толком розкажи.
Другий Мутант: Ця істота має низький рівень розвитку.

Баба Яга: Це він мене мав на увазі? (Штовхає в бік розбійника) ре гидкі
космічний! Та я йому за такі слова бошку відірву.
Перший мутант: Щось у твоїх словах образило це земне створіння. Потрібно
вибачитися. Не в наших інтересах напружувати відносини.
Другий Мутант: Вибачте, шановна Яга, це не вірно витлумачена інформація.

Яга: Добре вже, заради вашої володарки, вибачаю. Ми з нею давні подруги.
Говоріть уже, за чим в таку далечінь прилетіли?

Перший Мутант: Наша космічна станція перехопила інформацію про те, що
Володар Галактики влаштовує бенкет на честь входження
планети Земля в епоху Водолія. Ця епоха принесе жителям
планети мир, спокій, всі блага земної цивілізації. На
бенкеті землянам буде вручено Кристал щастя, завдяки
якому буде знищено усе зло на планеті Земля. У ваших
інтересах допомогти нам.

Яга: (схвильовано і злякано) Як усе зло? Що це за напасть така? Ой, бідна
моя голівонька! Говоріть, що потрібно зробити, щоб запобігти такому
лихові?
Другий Мутант: Представниками від планети Земля вирішили послати Діда
Мороза та Снігурку, яким буде вручено Кристал щастя.
Ваше завдання – захватити їх і показати нам, щоб ми могли
трансформуватися під цих осіб, відвідати бенкет, захватити
Кристал і знищити його.
Яга: Так, так, знищити негайно!

Перший розбійник: А мені відомо, що за декілька хвилин вони з’являться тут.
Ті бридкі ре гидкі, які везли подарунки, точно накапали
на нас, адже ми їх пограбували.

Другий розбійник: А цей дідуган із внучкою такі добрі, що ні в якому разі не
залишать дітей без подарунків. Отож прийдуть за ними.

Яга: Розумники ви мої! Яку зміну собі зростила!

Розбійники: Раді старатись, ваша ре гидкість.

Перший Мутант: Мої надчутливі контакти зреагували на наближення двох
об’єктів.

Яга: Слухай мою команду! Влаштуємо їм пастку: нехай ці мішки лежать тут,
А ми їх пов’яжемо і здобич собі заберемо, а противний Дідуган із
Снігуркою будуть у наших руках.
(розбійники ховаються, на сцені Дід Мороз із Снігуркою)
7 фонограма (15 сек)
Дід Мороз: Ох, ця Баба Яга, скільки капостей вона нам зробила! Пора
покінчити із її злодійствами.

Снігурка: Не хвилюйтеся так, Дідусю. Вам це шкідливо! Зараз ми їх
знайдемо. Сніговик сказав, що вони не повинні далеко втікти,
мішки ж бо такі важчезні.
Дід Мороз: Від цієї злодійки можна чекати чого завгодно. Вона так мене
ненавидить, що змогла знищити всі подарунки.

Снігуронька: Я думаю, що її жадібність не дозволить це зробити.

Дід Мороз: Онученько, а це що таке?

Снігурка: Дідусю, так це ж наші подарунки.

Дід Мороз: Щось мені це не дуже подобається. Мішки лежать без догляду.
На Бабу Ягу це не схоже. Тут щось криється.
(В цей час вибігають розбійники під командуванням Баби Яги)
8 фонограма ( 5 сек)
Яга: Хватай! В'яжи їх! Збоку заходь!

Перший розбійник: Ой, ой вона дряпається!

Яга: Та швидше, швидше! Щоб він посохом не зміг скористатися.

Перший Мутант: Ці земляни роблять багато зайвих рухів, затрачують
Величезну кількість енергії, користуючись древніми
Методами. Це можна зробити набагато простіше.
Яга: Не втручайтеся, мої розбійнички знають, що робити. Дідуган із
Дівчиськом в наших руках. Тепер діло за вами.

Перший Мутант: Муне, розпочинаємо роботу по трансформації в цих земних
істот.

Яга: От нездари, навіть не подякували. Пішли, хлоп'ята, гарненько
відсвяткуємо свою перемогу.

(На сцені Космічний палац)

Володар галактики: Зоресане, я поручаю тобі виконати дуже почесну місію.
Ти повинен відправитись на планету Земля і доставити
на наш банкет Діда Мороза та Снігуроньку. Саме їм
буде вручено Кристал щастя. До речі, чи все готово до
зустрічі?
Зоресан: Усе готово, мій повелителю! Гості будуть задоволені.

Володар Галактики: Дуже добре! Ти – мій найкращий помічник, але
Поспішай на Землю. Свято ось-ось розпочнеться.

Зоресан: Слухаю і вирушаю негайно!

Володар Галактики: Повертайся якнайшвидше. (Сідає на свій трон)
по моєму велінню бенкет в честь Зоряного свята
розпочинається! (Звучить урочиста музика, фанфари)

Перша зірочка: Володарю, прибули гості із сузір'я Венери!

Володар Галактики: Ласкаво просимо! Ми раді вітати вас на нашій планеті.
(Представник із галактики Чумацький Шлях виконує пісню).

Володар Галактики: Я в захваті від прекрасного голосу нашої шановної гості.

Перша зірочка: Гості із сузір'я Кассіопея! (гості виконують танець)

Володар Галактики: Які ніжні, які граційні ці істоти.

Перша зірочка: Наші довгоочікувані гості – прибульці із планети Земля.
(Заходять трансформовані Снігурка і Дід Мороз)

Володар Галактики: Вітаю вас, шановні земляни! Чи шлях, що ви подолали,
був дуже виснажливим?

Снігурка: Так, Володарю. Ми б хотіли швидше отримати Кристал і
Якнайскоріше повернутися на Землю. Адже нас там чекають.

Володар Галактики: (Говорить в сторону) Дивно, не дуже ввічливі ці
Земляни. А де ж мій вірний помічник Зоресан? Чому він
Не прибув разом із вами?
Дід Мороз: Він у вас такий легковажний, а у нас на Землі стільки красунь. От
Він і захопився однією. Так ми й не вмовили його поспішити.

Снігурка: Самі ледь добралися.

Володар Галактики: (Шепче на вухо Зірочці) Хм, щось мені це все не дуже
подобається. Зірочко, принеси-но мені книгу про землян.
Потрібно впевнитися, що вони справді ті, за кого себе
видають. Сядьте та відпочиньте з дороги, ознайомтеся з
нашими гостями.

Перша зірочка: Прибульці із сузір'я Альтаїра.

Дід Мороз (на вухо Снігурочці): Що він тягне? Мене це дуже нервує.

Снігурка: Заспокойся, він хоче нас перевірити. Добре, що при трансформації
ми проникли в пам'ять цих земних істот.
(В цей час Володар Галактики гортає книгу, поки виступають гості Альтаїра)

Володар Галактики: Ми всі дуже любимо вашу планету, але ми мало знаємо
Про неї. Чи можу я вам задати декілька питань? Скажіть-
но мені, шановні, яку найулюбленішу пісню співають
діти під Новий рік?
Снігурка: Діти люблять пісню "У лісі-лісі темному".

Володар Галактики: Вірно. А таке запитання: "Сам не біжить, не здоганяє, а
стояти вам не дозволяє?"

Снігурка: Це ж ти, Дідусю – Дід Мороз.

Володар Галактики: У вас взимку білим цвітом сад зацвів неначе літом?

Дід Мороз: Це таке явище, як іній.

Володар Галактики: Вдень вікно вибите, а вночі вставлене?

Снігурка: Це частинка замерзлого озера, має круглу форму – ополонка.

Володар Галактики: А я ось чув, що всі на Землі полюбляють гратися в ігри.
Може, ви познайомите нас із своїми іграми?

Дід Мороз: Залюбки. Снігурко, проведи з ними цікаву гру.

Снігурка: Наші земляни дуже полюбляють рухливі ігри. Я пропоную пограти у дуже цікаву гру «Третій зайвий». (Снігурка оголошує умови гри і всі новоприбулі гості із задоволенням починають грати. Під час гри одна із гостей спіткнулась і падає. Снігурка безжально відштовхує її в сторону. Володарю Галактики це дуже не подобається).
Володар Галактики: Снігурко, невже такі жорстокі ваші земляни, якщо так поводяться під час гри?
Снігурка: Це не жорстокість, той хто порушив правила гри, повинен вибути!
Володар Галактики: Але ж вона спіткнулася і потребувала допомоги.
Дід Мороз: Досить уже, Володарю, морочити голову. Ми прибули сюди, щоб отримати кристал Щастя. Він дуже потрібен нашим землянам. Невже ви проти того, щоб наші люди були щасливими?!
Володар Галактики: Саме із цією метою я влаштував це свято. Люди землі заслуговують бути щасливими, але я повинен впевнитись, що він потрапить в надійні руки, інакше не оминути біди!
Дід Мороз: Які ще докази вам потрібні? Ми відповіли на усі ваші запитання?
Володар Галактики: У мене залишилося тільки одне. Який найцінніший скарб у вас на Землі?
Снігурка: Ну, звичайно ж, золото, діаманти, платина, коштовне каміння. Наша планета дуже багата на дорогоцінні метали!
Володар Галактики: Але я мав на увазі те, що не можна купити ні за які скарби Всесвіту!
Снігурка: Це запитання нам не зрозуміле, внесіть ясність у вашу інформацію! (Трансформовані Снігурка і Дід Мороз починають хапатися за голову, а в цей час заходять справжній Дід Мороз і Снігуронька на чолі з Зоресаном.
Снігуронька: Вітаємо Вас, Володарю Галактики!
Дід Мороз: Ми чули запитання, яке ти задавав цим бридким шахраям!
Снігуронька: Найціннішим скарбом на Землі ми вважаємо людські почуття: любов, вірність, доброту, людяність, сердечність. Це те, що не можливо купити ні за які скарби Всесвіту!
Володар Галактики: Ось яку відповідь я чекав! Зоресане, сину мій, ти прибув дуже вчасно! Підійди до мене, візьми Кристал Щастя і віддай у надійні руки землян. Зерно істини живе у їхніх душах і серцях! (Зоресан підходить до Володаря Галактики, бере кристал і вручає його Діду Морозу і Снігуроньці. Звучить таємнича, лірична музика, і кристал переливається усіма барвами кольорів).
Снігуронька: Дідуся, яка я щаслива! Нарешті і нашій Землі запанує мир, злагода і любов, зі злом буде назавжди покінчено! (Усі гості кричать: «Віват землянам!» Коли Снігуронька говорить ці слова, трансформовані Дід Мороз і Снігуронька починають корчитись і зникають).
10 фонограма (10 сек)
Дід Мороз: Так онученько, зі злом покінчено! (Махає посохом у бік біомутантів).Та нам , напевно, пора додому, адже Новий рік на носі, а хіба буде радісним він для дітлахів без Діда Мороза і Снігуроньки!
Снігуронька: Так дідусю, твоя правда. Володарю Галактики, нашій вдячності не має меж за такий безцінний дар. Велике спасибі від імені усіх землян!
Володар Галактики: Дякую і вам земляни! Тепер я спокійний. Наш Кристал у надійних руках. Володарюйте ним із розумом! Він націлений тільки на добрі справи, а в злих руках він спричинить до великих бід. Бережіть його, а зараз поверніть Кристал і на рахунок «три» ви опинитесь у себе дома.( Усі гості рахують: «Один, два, три…» Дід Мороз і Снігуронька зникають, і звучить хвилююча музика).
Володар Галактики: Наша місія виконана, вітаю Нас усіх з перемогою. Віват землянам! Нехай живе добро і любов! (Куліси закриваються).
11 фонограма



[c][/c]
 
ВЕРАНІКАДата: Середа, 08.02.2012, 12:58 | Сообщение # 5
Offline
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 2
Репутация: 0
happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy
 
AvtorДата: Середа, 08.02.2012, 14:45 | Сообщение # 6
Offline
Генерал-полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 1566
Репутация: 0
flower flower flower faint
 
ViktoriaДата: П`ятниця, 10.02.2012, 16:27 | Сообщение # 7
Offline
Сержант
Группа: Пользователи
Сообщений: 28
Репутация: 0
Оригінально та неочікувано!!!! happy biggrin happy biggrin happy wink
 
Форум » Наша творчiсть » Сценарії » ЛЕОНЕНКО Ольга. Попелюшка на новий лад. (Культорганізатор ЦТДЮ ім.Д.Туптала. Сценарій свята)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

До нас заходили
Учасники: