Вікторія Козак. Вибрані вірши
|
|
Avtor | Дата: Вівторок, 04.12.2012, 20:20 | Сообщение # 1 |
Генерал-полковник
&&?>
| Народження – початок чи кінець? Дитина вперше має закричати. Вигнанець Раю, де Господь – отець, І де Земля – єдина рідна мати.
Жива душа – цей незбагненний світ, Даровані з появою дитяти. Від сяйва зірок лагідний привіт – Відкриті оченятка немовляти.
Кого закликало в своїм плачу? Малеча тужить чи про щось благає? «Я буду з вами, і про те кричу!» Ніхто це достеменно не спізнає.
Тепер земні батьки – його взірець. Від них навчиться світ свій малювати. Чи усвідомив місію отець? Що відчуває у пологах мати?
Чи з’ясували для себе батьки, Яку отримали довіру долі: Нове життя з Господньої руки! І втрьох шляхами радощі і болі.
Веселим стань початком, перший вдих! Щоб завжди пам’ятали татко й мати: Для щастя це маля обрало їх! Їм є для чого жити й працювати! 8.04.2012
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 04.12.2012, 20:20 | Сообщение # 2 |
Генерал-полковник
&&?>
| *** Наснились серцю дорогі обличчя Тих, хто пішов від нас у небуття. Он баба й дід в віконці потойбіччя, І для батьків немає вороття. Вони щасливі, їхні душі разом Співають в небі, славлячи Христа. Ми ж володіти не спроможні часом, І наші ковзання - суєтна пустота.
Гортає світ листки-тисячоріччя. І квітка мамина щовесни пророста. У сні вглядаюсь в мамине обличчя. Якби ж Ви, мамцю, пожили до ста!
Я знову розказати нені хочу, Як сильно нам її не вистача. Спізніле каяття воложить очі. І цуценятком скиглю по ночах. 12.04.2012
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 04.12.2012, 20:21 | Сообщение # 3 |
Генерал-полковник
&&?>
| ЖИТТЯ Життя – як темний коридор Куди ведуть дверцята бічні. Дитинства радість - то декор, Світів, з яких душа довічно Спускається, немов з небес. Де сонце сяє, грають зорі. І ми, ще прагнучи чудес, Дорослішаємо поволі. Тремтять вчорашнії жалі. Пусті образи, випинання… Відкину. На чистім ріллі Посію радість й сподівання.
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 04.12.2012, 20:21 | Сообщение # 4 |
Генерал-полковник
&&?>
| Не замкніть свого серця, сестричко! Не приносьте родині образ Ви ж рідненькі з братами, довічно Тато й мама єдині у вас!
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 04.12.2012, 20:21 | Сообщение # 5 |
Генерал-полковник
&&?>
| А матусине серце болить За одного і другого сина, Що далеко від мами в цю мить. Тебе браття малу колисали, Та любили найбільш за усіх. Коли плакала, ночі не спали. Нині зичать найкращих доріг, Щоб життя твоє - ніби малина В ньому радість, веселощі, спів. Тільки проклята батька хатина Тим, хто вигнав із неї братів. Не замінить дріб,язкість маєтків Братню дружбу і щиру любов. Бо твій син і «москальськії дєтки» - Теж родина і близька вам кров. Ще побачимось ми при нагоді Дань пошани віддати батькам. Вам бажаємо жити у згоді І любитися, як голубкам, Щоб не плакала рідная мати, Проводжаючи нас за поріг. Щоб не було так гірко лишати Татуся, що родину беріг.
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 04.12.2012, 20:22 | Сообщение # 6 |
Генерал-полковник
&&?>
| Скалічили любов. Спаплюжили надії. З захмарених висот Дитинства впали мрії У сутінки образ, Що майорять високо. А роз,єднала вас Жадоба, вп,явшись в око.
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 04.12.2012, 20:22 | Сообщение # 7 |
Генерал-полковник
&&?>
| Якщо винна я чимось, скажи. Ну, помовчали трохи та й годі. Бо не треба доходить межі, Де мовчанка відносинам шкодить. Тільки прошу, коханий, кажи Не лякаючи діток криками, Дуже прошу тебе: поможи Нам у злагоді жити роками. Ти б мені все відверто сказав. Я би визнала власну помилку. Тепер боляче, нібито вкрав Плід любові, ламаючи гілку.
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 04.12.2012, 20:23 | Сообщение # 8 |
Генерал-полковник
&&?>
| Напевно, вчені недарма У книжках гнусом називають.. Його в вологий вечір тьма, І навіть діти цеє знають. Отой дрібненький кровосос З тоненьким хоботком на диво. Кров ссе потужно, мов насос І має апетити крокодила.
|
|
| |