Avtor | Дата: Четвер, 17.01.2013, 23:23 | Сообщение # 1 |
Генерал-полковник
&&?>
| Стежками матері іду – Низький уклін тобі, країно. Ніде на світі не знайду Таку, як наша Україна.
Бузковий колір чебрецю Іще з дитинства в серці з нами. З молитвою «в ім’я Отцю», Забуту блудними синами. Холодна м’ята біля хати, Танцює місяць на причілку, А мати. Мати, моя мати Усе працює, мов та бджілка. Вночі і вдень – уся в роботі, Не чує тиші в небесах, Не відкладає все на потім, Не бачить осені в лісах. Шипшина й глід – завжди у парі, Вона ж лишилася одна, Їй все здавалося –то кара... І чашу випила сповна.
Ішов на фронт татусь – тужила, Кричала батькові услід. Колись циганка ворожила, Що піде тато наш під лід. Як проводжала – вовком вила, Йому повисла на плечі... Останні канули в ній сили, Як чоловік згорів в печі. Розповідали – грав Вівальді, Грав тільки те, що сам любив. Згоріла й скрипка в Бухенвальді, Вогонь і музику убив. Тепер із вечора й до ранку Сама в собі той смуток п’є. Загляне сонце на світанку, В проміння долю переллє. Вона всьому не довіряє Після тієї ворожби. Ще й досі батько в ній палає, У її пам’яті завжди. Там біля хати кущик глоду Немов кровинками горить. Татусь наш не пішов під воду, Він в нашім серці пломенить. Його душа ще десь літає, Самотньо скрипкою бринить, Так ніби скрипка не змовкає, Немов сам Моцарт в ній гримить. Так, ніби реквієм в останнє Заграла музика, і враз Татусь вернувся в передрання, У вічний сон - останній раз…
Стежками матері іду – Низький уклін, моя країно. Хіба іще таку знайду, Найболючішу Україну! [color=blue]
|
|
| |
Avtor | Дата: Четвер, 17.01.2013, 23:24 | Сообщение # 2 |
Генерал-полковник
&&?>
| Спасибі, Олю, низкий уклін!
|
|
| |
olgazoc | Дата: Неділя, 19.10.2014, 23:00 | Сообщение # 3 |
Рядовой