Черный | Дата: П`ятниця, 20.07.2012, 13:31 | Сообщение # 1 |
Рядовой
| ПАМ’ЯТАЄШ?
Пам’ятаєш? Як краплинами дощу Стелилося життя додолу Як з тебе пригорщу черпнув Цнотливого заряду долі
Без парасольки, на пролом Ми друг до друга крокували А блискавки як, в унісон Свої тіла переплітали
Як ти граційно підійшла І руки розвела в обіймах А я спіткнувся і упав У ліжко думки божевілля
А потім прірва, грім , вино І скрипка з чорного футляру Спітніле неба полотно І погляд з плавленої сталі
Ти викресала звук у хміль Бажаний серцем шлях в Валгалу Ми вигромили сто повій Та насолоди не пізнали
Ми розлилися, ми – не ми Екстаз є другом божевілля Хоч незнайомими були Та розцвіли в одне сузір’я ************* МОЯ УКРАЇНА
Частоколом тополиним Яблуневим цвітом І рубінами калини Ненька оповита Колисковими піснями Лебедів дитинства Материнства рушниками І каштанів листом Край дороги журавлями Поля коромислом Парубками в шароварах Німфами в намисті Верболозом оповита Соняхів кругами Приголублена, зігріта Жовтими руками Козаків - героїв Славою окута Оселедці ніжать скроні Підбородок - вуса!
Колисковою зігріта Мовою п’янкою Не померли твої діти Не ржавіє зброя! Ми готові за рідненьку Іти до загину Не покинемо ми неньку НЕЬНКУ - УКРАЇНУ
************ СВІТАНОК (ДУМКИ) Спопіловілим місяця сріблом Вибіленою темінню ночі На пожовклім пергаментнім листі Залишаюся, зрошений скотчем
Кабалою світанку сп’янілий Вихолостивши дУмки зараз Вмістиме стакану – у тіло Вмістиме душі – напоказ
Недоказаних слів заскиртилося Перетрухло в мені колосся Скільки ж надії клубилося Босоногим як йшов у життя
Скільки амбіцій жиріло Невичерпних ідей до небес Полягло поміж ними валькірій Не поставивши пам’яті хрест
Скільки вогню полихало Ігрищем власних зіниць Корбою тягнулось начало Звалитися щоб долілиць *** Вищерблений променем сонця Заколиханий блиском роси Роз’ятрив стоголосся безсоння Протиріч захопивши ясир. *************** ТИХО (КОЛИ ДОЩИТЬ)
Сутулиться небокрай, Розбухає каруселлю стихії. В долоні плескає, громихає Погрозами мружачи вії. Кудлатих штурхаючи Бавовну в труху, Одягає тіло в щетину. Озвірівши, у люті танку Озвіріння не знає зупину. Із канонади, слинявих щелеп Виковує в блискавку іскру Апогеєм – спокій тенет Що, Невидимо над світом повисли
Тихо… Відривається в кайфі свідомість. Тихо, так тихо… слова вириваю натомість. Там же… де тихо… де
Сплеск, Рожевих тканин Вологого лона природи А потім по новій – плинність годин Чорний чай і сухі бутерброди.
А зараз тихо. ************ КОЛИ Коли викручує життя Незагартовані ще в’язи Коли до чистого листка Дороги передсмертних спазмів
Коли вертепом навсібіч Жбурляє внутрішнім поривом Коли бажання мур сторіч Словами перетерти в глину
Коли гуркоче далечінь Знадливим поглядом цукатів Коли поезії плетінь Заковує ефір у грати
Коли оскалом невпопад Навовкулачене безсилля Погрозами кусає страт Душі видавлюючи схлипи
Куди іти? Іти куди?
Бажаний простір де шукати Коли бурлить життя в крові Готовністю левітувати **************** Зостається небагато Слюни набрати повний рот Щоб невідомість пронизати Гірким наповненням блювот.
|
|
| |