Вітаємо Вас, Гость
[ Нові повідомлення · Участники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Наша творчiсть » Ваші вірші » Євгенія Антипова. Убить дракона! Роздуми на тему…
Євгенія Антипова. Убить дракона! Роздуми на тему…
AvtorДата: Середа, 20.03.2013, 22:38 | Сообщение # 1
Offline
Генерал-полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 1566
Репутация: 0
Переглянувши фільм Марка Захарова "Вбити дракона", спіймала себе на думці, що піднята в ньому тема більш вражає і наводить на роздуми, ніж, власне, сам фільм. Тому я звернулася до першоджерела, а саме – до п'єси німецького драматурга Євгенія Шварца "Дракон".
Тема п'єси – одвічна боротьба Добра і Зла, і тому її (п'єсу) можна приміряти до будь-якого століття, до будь-якого суспільства, до будь-якої держави. У свій час( а це були роки другої світової війни) п'єса була заборонена, бо в ній вбачали антифашистську пропаганду. У СРСР цю п'єсу можна було прочитати і побачити в часи "відлиги" 60-х, а от при Сталіні – табу, бо образ бургомістра дуже нагадував Берію, а Дракон - самого Сталіна. У 70-ті роки нашого радянського існування бургомістра порівнювали з Брежнєвим, і п'єсу знову заборонили.
Зараз ми теж можемо проводити подібні паралелі, бо,по суті, нічого в нашому житті кардинально не змінилося. Чому? Відповідь очевидна. Людство не в змозі побороти Зло, бо воно (Зло) живе в кожному з нас. Дракона потрібно убити перш за все в собі.
"Ось тут, тут треба вбити Дракона!" – говорить Ланцелот, показуючи пальцем на голову.
Ми звикли звинувачувати в усіх своїх бідах кого завгодно, аби не себе: погана влада, нікчемна держава, загниваюче суспільство і т. п. Деякі навіть звинувачують своїх власних батьків, дітей, чоловіки – жінок, жінки – чоловіків…А насправді - ми і тільки ми самі впускаємо Драконів у своє життя, бо нас це влаштовує, бо в середині у нас – болото, пітьма, брак елементарної культури та віри. Починати будь-яке перетворення потрібно з себе. Змінившись внутрішньо, людина обов'язково потрапляє в те середовище, яке відповідає її внутрішньому стану. Повірте, це не вигадки! Усе приходить до людини лише тоді, коли вона до цього готова (хоча іноді і не усвідомлює цього).
Усі ми знаємо, що США –це держава, створена емігрантами, людьми, які стали "чужими" у своїх країнах, які змушені були тікати від репресій, або просто захотіли кращого ( читай: такого, що відповідає їх внутрішньому стану) життя. Сьогодні Америка є процвітаючою ( хто б що не казав) державою. Я думаю, причиною такого успіху є те, що свого часу сюди з'їхались люди, які, змінившись внутрішньо (убивши в собі Дракона), зажадали перемін зовнішніх і досягли їх, побудувавши нову, "свою" державу.
До чого я все це пишу? Поясню свою думку. Тільки тоді, коли більшість із нас, українців, зможе вбити в собі Дракона, виросте, як то кажуть, над собою, і"переродиться" внутрішньо, ми зможемо побудувати нову державу, нікуди не виїжджаючи, на своїй рідній землі. А поки що ми, дійсно, заслуговуємо на ту владу, яка в нас є і на ті умови життя, в яких живемо. Якщо людство дозволяє керувати собою Злу ( Дракону), то відповідно і влада у нас така – драконоподібна. Не агітуючи ні за яку політичну силу, хочу пригадати слова Юлії Тимошенко, які зараз уже, на жаль, майже забуті: "Україна тоді встане з колін, коли стане на коліна перед Богом!"
Убийте в собі Зло (Дракона, Сатану, Жадібність, Лицемірство, Ненависть, Заздрощі тощо), і ваше життя наповниться Добром, Любов'ю, Благополуччям, бо природа не терпить порожнечі. Порожнеча одразу чимось заповнюється. Тож намагайтеся, щоб ваша порожнеча наповнювалась Світлом, а не Пітьмою, Добром, а не Злом. Живіть з Богом, а не з Дияволом. Наша країна –це картина, у якій кожен з нас – маленький пазл. І тільки від нашої з вами наповненості залежить, яка буде ця картина – світла чи темна, весела чи сумна.
З фіналу фільму зрозуміло, що боротьба між Добром і Злом триває. Ланцелот готовий і далі боротися з Драконом за душі підростаючого покоління. Деякі критики в образі Ланцелота вбачають образ Ісуса Христа, месії, що прийшов врятувати людство ціною власного життя, а повернення Ланцелота після поранення – друге пришестя(?!). Я пропоную не чекати другого пришестя, а, починаючи з себе, викорінювати Зло, сіяти Добро у душах наших дітей, жити по совісті і з Богом у серці, адже "по вірі вашій дано вам буде"!... Ви ще досі вірите в Дракона?

Євгенія Антипова.
Макарів.
 
AvtorДата: Середа, 20.03.2013, 22:39 | Сообщение # 2
Offline
Генерал-полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 1566
Репутация: 0
По вірі вашій... Спасибі!
 
Форум » Наша творчiсть » Ваші вірші » Євгенія Антипова. Убить дракона! Роздуми на тему…
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

До нас заходили
Учасники: