Вітаємо Вас, Гость
[ Нові повідомлення · Участники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Наша творчiсть » Проза » Чим жаба дихає?
Чим жаба дихає?
Гліб2002Дата: Вівторок, 31.03.2015, 22:41 | Сообщение # 1
Offline
Рядовой
Группа: Пользователи
Сообщений: 13
Репутация: 0
ЧИМ ЖАБА ДИХАЄ

Було це в нашій школі. Працював в ній цікавий вчитель Степан Федорович, добра йому пам’ять. От одного разу в нього на уроці пригодонька сталася: вивчали на уроках жабу. Звичайнісіньку, котру ви не раз бачили. Все про неї вивчили, все про неї знаємо. Але не так зовсім сталося:
- Миколо!, запитує Степан Федорович, - а чим жаба дихає? – Легенями, бадьоро промовляє Микола. – А ще чим? Й тут у Миколи чоло насупилося, а в класі запанувала тиша. Навіть Віктор, що сидів за останньою партою, перестав муху в імпровізований візок запрягати. Гарячково думає Микола, не менш гарячково думає клас. А Степан Федорович тільки посміхається. Терпляче жде відповіді. Й ось на чолі Миколки, де була зморшка шкіра розправилася. А потім через декілька секунд знову з’явилася. Вже клас на чоло дивиться. Щоб це значило?
А через хвилину, всі, разом з незворушним вчителем, так реготали, то й зрозуміли. Це він боровся сам із собою: “говорити” чи “не говорити” ?
Ну, - підбадьорив Миколу, Степан Федорович, - говори.
– “Відхідниковим отвором”, - тихо виголосив Микола.
Вчитель мало із стільця не впав, Віктор повзав від реготу під партою, муха з переляку возика в небо підняла, а однокласники в Миколі відкрили гумориста.
А вже хвилин через десять, як усі більш-менш заспокоїлись, Степан Федорович знову повторив своє запитання. Але всі були хитрі, мовчали, щоб ще реготу не спричинити. “Шкірою”, - сказав своїм сміхунцям вчитель. А тим, що ви подумали можна тільки “видихати”.
Й знову покотився сміх по класу.
 
AvtorДата: Понеділок, 06.04.2015, 17:43 | Сообщение # 2
Offline
Генерал-полковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 1566
Репутация: 0
applause
applause
 
Форум » Наша творчiсть » Проза » Чим жаба дихає?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

До нас заходили
Учасники: