Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2017 » Лютий » 14 » незвичний урок з історії культури рідного краю у кімнаті-музеї Святителя Димитрія Ростовського
17:41
незвичний урок з історії культури рідного краю у кімнаті-музеї Святителя Димитрія Ростовського
13 лютого учні 8-го ліцейного класу Макарівського НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - природничо-математичний ліцей" разом із вчителем історії Ольгою Семенівною Семененко провели незвичний урок з історії культури рідного краю у кімнаті-музеї Святителя Димитрія Ростовського в Макарівському центрі творчості дітей та юнацтва ім.Д.Туптала. Допоміг провести цей урок завідуючий музеєм Ігор Леонідович Годенков. Він розповів дітям про історію та мету створення музею, ознайомив з експонатами, творами Святителя Димитрія, зокрема 12 томами всесвітньо відомого "Життя Святих", та іншими виданнями Святителя, а також роботами відомих краєзнавців і зовсім юних пошуківців про його життєвий шлях. Ігор Леонідович провів екскурсію, занурившись разом із учнями у роки дитинства малого Данила в Макарові, його навчання у Києві, служіння священиком в Україні, Білорусії та Росії, та ін.
Учні ознайомилися ще з одним напрямом роботи музею - літературним краєзнавством, поряд із творами Святителя Димитрія - книги відомих київських та українських митців з автографами, макарівських поетів і письменників, юних вихованців літературної студії "Сузір'я" - все це наповнено високою духовністю та патріотизмом, багато альманахів студії "Сузір'я" було присвячено нашому славному землякові.
Розповів Ігор Леонідович також про районну літературну премію імені Святителя Димитрія Ростовського та її перших лауреатів - письменника з Ясногородки Петра Сиченка та композитора Віктора Степурка, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка. А ось те, що їх вчитель історії Ольга Семенівна не лише вчитель-методист, але й теж лауреат Макарівської премії імені Святителя Димитрія - учні дізналися під час екскурсії. І взагалі, багато нового почерпнули для своїх майбутніх робіт та рефератів з історії нашого краю, який дійсно має велику багаторічну історію.
Просмотров: 344 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]