Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2014 » Грудень » 8 » «Сузір*я» у Святі до Всесвітнього Дня людей з обмеженими можливостями та Дня української армії.
22:44
«Сузір*я» у Святі до Всесвітнього Дня людей з обмеженими можливостями та Дня української армії.

6 грудня у Макарівському ЦТДЮ ім.Д.Туптала відбувся урочистий захід «Ми все можем», присвячений Всесвітньому Дню людей з обмеженими можливостями. На ньому були присутні діти-інваліди з Макарова разом із батьками, спортсмени Макарова з інваспорту разом із керівником – заслуженим працівником фізичної культури та спорту Александром Каурайненом, вихованці та педагоги Макарівського центру творчості, які вітали концертними номерами та своєю творчостю учасників заходу; представники Макарівської райдержадміністрації та Макарівської селищної ради. Перед присутніми виступали: заслужений тренер України по інвалідному спорту А.І.Каурайнен; заслужений діяч мистецтв України, лауреат національної премії ім.Тараса Шевченка, керівника вокально-хорового ансамблю «Святколо» В.І.Степурко; параолімпійська чемпіонка з легкої атлетики Тетяна Рудківська; майстер спорту міжнародного класу, член зборної команди України з волейболу сидячи Роман Прищепа, учасник АТО Вадим Кириленко, секретар виконкому Макарівської селищної ради Наталя Островська.
Фільм про розвиток параолімпійського спорту та про взаємини і братерсьтво параолімпіців показав шеф-редактор Макарівського телебачення Юрій Вареник перед початком святкової програми.
А потім із захопленням присутні слухали виступи юних артистів - вихованців творчого об`єднання «Дивокрай» (керівник Т.М.Отрох, акомпаніатор О.Герасименко); гуртка авторської пісні»Автопілот» (керівник Володимир Хоменко); Павла Склярова, лауреата багатьох Всукраїнських та міжнародних вокальних конкурсів, керівника вокального гуртка ЦТДЮ; відому поетесу Макарівщини, члена літстудії «Сузір*я» та Конгресу літераторів України Галину Герасименко: Володимира Хоменка, поета – пісняра, керівника гуртка ЦТДЮ, члена Конгресу літераторів Укріїни; І.Л.Годенкова, директора ЦТДЮ, поета, члена Конгрессу літераторів України, котрий привітав всіх присутніх ще і з Днем української армії, який припадав саме на цей день. Ігор Леонідович назвав всіх присутніх інвалідів справжніми воїнами - по силі духу і мужності, а також подарував учаснику АТО Вадиму Кириленку добірку Майданівських віршів із своєї книги «Третье возвращение» (Київ, 2014).

 
По закінченні урочисто-святкової частини відбувся шахово-шашечний турнир між дітками-інвалідами та всі присутні прийняли участь у чаюванні з солодощами, яке підготували Макарівська селищна рада та Центр творчості дітей та юнацтва. Атмосфера відкритості, співчуття, радості та співтворчості панувала весь день у дитячому позашкільному закладі.
А ведучими свята були вихованці театрального гуртка «Маска» Макарівського ЦТДЮ, керівник якого Ольга Леоненко так сказала у віршах про нього:
« День інвалідів – незвичайний день,
Урочистий, але із ноткою печалі:
Ледь-ледь і набіжить сльоза…
У друзів ви таке не помічали?
Нехай хвороби і проблеми - та життя
У вас таке цікаве і завзяте,
В минуле вам немає вороття,
Ви на любов та посмішку багаті.
Бо оптимісти – ви, і Вашого тепла,
Не тільки Вам, але й здоровим хватить!»

А ще хвилиною мовчання всі присутні пом*янули загиблих під час революції Гідності та військових дій в зоні АТО. Вони також підписали звертання до всіх військових інвалідів, в якому підтримали їх, доручивши присутньому кореспонденту «Макарівських вістей» Тетяні Ясинецької надрукувати його в місцевій газеті.

Просмотров: 426 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]