Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2015 » Березень » 16 » Участь творчих дітей та молоді Макарівщини та їхніх наставників у київських патріотичних заходах
21:04
Участь творчих дітей та молоді Макарівщини та їхніх наставників у київських патріотичних заходах
14 березня в Музеї книги та друкарства в Києві,на території Печерської Лаври, відбулася презентація книги"Живи, Надіє" та "Воїнам світла", присвячених воїнам АТО та Надії Савченко. Дуже цікаво проходив майстер-клас по власноручному виготовленню книги яку проводили видавець Степан Жук та автор проекту Валентина Попелюшка. Після презентації відбувся концерт в якому прийняли участь співавтори книг – Володимир Маслов, Галина Рибачук-Прач, Олена Кіс-Федорук, Василь Ковтун, Павло Гай-Нижник, група "Вокализ" Макарівського центру творчості (керівник гурту Тамара Отрох, директор Ігорь Годенков), Тетяна власова (гурт "Асса"), співак Юрій Старчевод, Марія Іваниця, соло на гітарі виконував Сергій Шматок, гостем програми був письменник та співак з Угорщини Олександр Дулішкович, вів презентацію "Голос Майдана" Володимир Гонський. Також виступили волонтеры Раїса Шматко, Світлана Тарнавська, Оксана Герасименко (Макарів), командир батальона "ОУН" Микола Коханівський, директор музею Валентина Бочковська. Участники тепло привітали наших захисників з 95 бригади, яким було вручено подарункові книги «Воїнам Світла».
Наступного дня 15 березня в київській бібліотеці імені Ошера Шварцмана цвіла поетичним та пісенним багатоголоссям «Мукачівська весна». Тут відбулося відразу три презентації: Мукачівської літературної студії «Рідне слово» та книг від благодійного фонду «Дольче Віта» (керівник – Степан Жук) – «Воїнам Світла» і «Живи, Надіє», які напередодні презентувалися в Музеї книги та друкарства. До мукачівців приєдналися автори із Києва та Київської області, Львова, Вінниці тощо. Свої поезії читали Володимир Маслов, Валентина Попелюшка, Інна Ковальчук, Світлана Тарнавська, Олена Кіс-Федорук, Анатолій Зарицький, Вячеслав Пасенюк, Олександр Хмельовський, Ігор Годенков зі своїми вихованцями з Макарівського центру творчості дітей та юнацтва ім. Д.Тупталата та багато інших.
Прозвучали пісні у виконанні барда з Макарова Оксани Піковської, яка написала нову пісню на слова Інни Ковальчук, виконавиць з Мукачеве Марії Іваниці (музика Михайла Герца) та з Павлограду - Олесі Чайки, макарівчанина Володимира Хоменка.
В обох заходах прийняло участь понад 200 учасників. Дуже вдало виступали вихованці Макарівського ЦТДЮ ім.ДТуптала – гурт «Вокаліз» (кер. Т.Отрох), гурток «Патріот» (кер.Оксана Піковська), літстудія «Сузір'я (кер. Ігор Годенков), макарівські поети Галина Герасименко та Володимир Хоменко.
Просмотров: 419 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]