Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2015 » Лютий » 11 » «Воїнам Світла» Літературно-музичний подарунок воїнам АТО від поетичної сотні України презентовано в Макарові
14:30
«Воїнам Світла» Літературно-музичний подарунок воїнам АТО від поетичної сотні України презентовано в Макарові
8 лютого ц.р. в актовому залі Макарівського ЦТДЮ ім.Д.Туптала (м. Макарів на Київщині) відбулася презентація книги «Воїни світла», що з’явилася на світ в переддень Різдва, як подарунок від українських поетів воїнам АТО, за сприяння благодійного фонду «ВІТА ДОЛЬЧЕ». Заплановано цілий ряд презентацій альманаху у містах України, свято у Макарові відкрило цей ланцюг єдності митців та патріотів України з нашими захісниками у різних куточках держави.
Свято відбулося за участю воїнів АТО та волонтерів Макарівщини, а також бійців поетичної сотні Олександра Кобилякова, Ігоря Годенкова, Тетяни Череп-Пероганич, Юрія Старчевода, Тетяни Власової, Володимира Маслова та ін. В програмі звучали твори та пісні авторів щойно виданої збірки «Воїни світла». Організаторами заходу були відділ освіти Макарівської РДА за участю ЦТДЮ ім. Д.Туптала та макарівський Центр допомоги військовим АТО.
На презентацію в Макарові відгукнулися вже засоби мас-медіа. Так Всеукраїнський інтернет портал «Жінка – українка» пише: « У книзі вміщено твори ста авторів, яких організатор презентації, модератор заходу і один із авторів, Ігор Годенков, назвав поетичною сотнею України.
Про те, що спонукало на створення даного видання, подальші плани, розповів присутній на презентації видавець, упорядник Степан Жук.
Свої поезії, ті, які є в книзі, і які написані поза нею читали зі сцени Володимир Маслов (Мукачеве), Тетяна Череп-Пероганич, Тетяна Власова,Олександр Кобиляков (Київ), Ігор Годенков (Макарів).
Гучними оплесками супроводжувалися пісні від співавтора «Воїнів Світла» Юрія Старчевода, місцевих макарівських бардів Володимира Хоменка і Оксани Піковської. А «Пливе кача по Тисині» у виконанні Тетяни Власової (гурт «АССА») підняла весь зал, аби пом’янути хвилиною мовчання загиблих українських героїв.
Поезії авторів збірника Людмили Яцури, Лесі Геник, Наталії Хаммоуди,Надії Бойко, Людмили Лигостаєвої, Наталія Мазур, Наталя Тріщ, Ігора Шохи, Валентини Попелюшки, Павла Гай-Нижника, Володимира Хлопана, Оксани Максимишин-Корабель та багатьох інших авторів читали, співали дорослі та діти з гуртків ЦТДЮ.
До сліз вражали своїм натхненням під час виступів юні жителі Макарова, вихованці ЦТДЮ– літстудії «Сузір’я», фольклорно-етнографічного «Дивокрай», театрального«Маска», авторської пісні «Автопілот» та «Патріот» (с.Бишів), учні місцевих освітніх закладів у вишиванках та вінках.
Сприяла проведенню цього заходу і волонтер Оксана Герасименко - жінка зі світлими очима і щирою, дитячою посмішкою, але мужнім серцем і нездоланною вірою у добро. Вона бачила війну на власні очі, була в полоні, та говорила не про себе, а про тих, хто сьогодні на війні і тих, хто поруч з нею щодня робить все можливе аби підтримати українських воїнів.
Разом із Степаном Жуком вони вручили книги присутнім на презентації бійцям, які після поранення тимчасово повернулися на ротацію із зони АТО, а саме Тарасу Очеретюку та Віктору Лопаті.
– На війні насправді дуже страшно, – сказав, дякуючи, Тарас Очеретюк. – І тому підтримка тилу, духовна, не лише матеріальна, дуже потрібна бійцям. Тільки всі разом ми можемо здобути перемогу.
Збірник поезій отримала також волонтер, мама бійця, який нині на сході, Галина Богаченко.
Олександр Кобиляков приїхав у Макарів не тільки зі своїми патріотичними віршами, а й розповіддю про ту вкрай необхідну нині справу, якою цілодобово займається разом із мамою Аллою Анатоліївною. Олександр розробив і виготовляє багатофункціональний кровоспинний турнікет «УКРОСПАС». Він також продемонстрував свій винахід у роботі.
– Це дуже потрібна і необхідна для кожного бійця річ, – зазначив громадський діяч і поет. – Вона нічим не поступається за якістю американським аналогам, але значно дешевша.
Вихованці та викладачі Центру творчості дітей та юнацтва провели в рамках презентації благодійний ярмарок.
Було ще багато цікавих виступів і простого людського спілкування, без якого теж сьогодні ніяк. Бо коли навколо так багато темряви, людина завжди прагне світла і йде до нього.
Наші захисники, мужні Воїни Світла при підтримці всіх нас неодмінно повернуть ще світлу радість на рідну українську землю. Бо як перемогти народ, який так вміє співати, творити, писати, вірити, мріяти і любити?!»
(Тетяна Череп-Пероганич, член НСПУ, співавтор збірки та учасник презентації «Воінів Світла» у Макарові. http://ukrainka.org.ua/node/5467 )
Просмотров: 389 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]