Оксана Донченко (Львів). "День і ніч"
|
|
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 20:54 | Сообщение # 16 |
Генерал-полковник
&&?>
| ШІСТНАДЦЯТИЙ СОНЕТ
Я кожен день від тебе вісточки чекаю: Дзвінка чи на комп’ютері листа… Іду щодень, хитаючись, по краю, Руками затискаючи уста —
Щоб не сказати лишнього нічого, І щоб тебе ні в чім не підвести. Ковток води для спраглого в пустелі — Те ж саме і мені твої листи.
І я боюся дуже-дуже сильно, — А раптом ти захочеш відійти?.. Я знаю, я тепер, як птаха, вільна… — А небом вмієш бути тільки ти?
Хоч більше не болять у мене крильця — Без неба не літають навіть птиці… 28. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 20:56 | Сообщение # 17 |
Генерал-полковник
&&?>
| СІМНАДЦЯТИЙ СОНЕТ
А я без тебе можу — та не хочу! А ти мені насильства не чини. Болить удар, але болить не менше, Якщо до серця вакуум притулить…
І не тривожся за свою свободу — Її у тебе я не заберу. Вона — твоя, один ти їй володар, І вибір — твій, у будь-яку пору.
А замок ще разок обгородити — Тобі в цій справі я не помічник, Бо я не хочу в темних стінах жити, І не закриюсь — навіть у ясних!
Фортечний мур таку властивість має — Не тільки ззовні — і з середини тримає. 28. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 20:58 | Сообщение # 18 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДЕВ’ЯТНАДЦЯТИЙ СОНЕТ
Свобода буває від чогось… Свобода буває для… На річці хитається човен, Тихесенько дише земля…
Ріка — від припону вільна, Земля від важких думок, А човникові — як вдається — У нього складний урок…
На березі ризку немає — Ріка між порогів біжить. Поразка чи перемога — Вирішує тільки мить.
Кермо я довірила Богу — Поглянь, як човен летить! 08. 10. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:00 | Сообщение # 19 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ ПЕРШИЙ СОНЕТ
Коли спрямована любов, Не лиш на душу, а й на тіло — Тримаюсь за Основи грань. Кого у світі я любила?
Дітей, подружок і друзяк — Їм дарувала час і сили; Та це було зовсім не так, Не так, як зараз причинилось!
Немає слів, немає барв, Нема понять в земних кордонах, Щоб описати Божий Дар — Я вільна у Його полоні!
І серце з Господом єднаю, І пристрасть Світлом обертаю. 15. 10. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:01 | Сообщение # 20 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ ДРУГИЙ СОНЕТ
Я хочу тебе бачити, Я хочу тебе чути. Я просто хочу до тебе — Я хочу тебе торкнутись.
Я маю право на щастя, Я маю право на волю — Бажання шикуються чемно, Я ними тебе не неволю!
Я ними просто милуюсь: Такі загадкові бажання — Поможуть мені помолитись, Готують сніданок зрання…
Я з ними — я не сама, Як поруч тебе нема. 17. 10. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:02 | Сообщение # 21 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ ТРЕТІЙ СОНЕТ
Це просто твоя фотографія, До неї схиляюсь обличчям — Нехай мацюпусінькі атоми Відчують тепло найближче.
Їм також буває незатишно Без ніжності і без любові… Вони ж бо такі манесенькі, Вони ж бо такі загадкові!
Їм, може, сумно ведеться, Їх, може, лякають морози… Їх друзі у тебе зібрались — І знають, що ти хороший.
Я так за тобою скучаю… І, навіть, без права на сльози. 18. 10. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:04 | Сообщение # 22 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ ЧЕТВЕРТИЙ СОНЕТ
Відходить поїзд від перону, Твоє серденько плаче — Чи, може, знає, що ти зробиш, Чи, може, просто бачить…
Не плач, маленьке, не журися, Тебе я не ображу. Все буде добре, придивися, Хоч, може, і не зразу…
Все буде гарно і чудово, Не треба слізки лити — Тебе не лишу без любові, Не треба так тужити.
Мені буває дуже важко… Та просто знай — тебе не вражу. 25. 10. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:05 | Сообщение # 23 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ ШОСТИЙ СОНЕТ
А ти мені не говори, Як нічку пережити. Не маю права я тужить, Не маю і журитись…
Хоч серце іноді болить, Але ховаю сльози; Хоч не умію я дурить — Нікого не тривожу…
Хоч правди я не розкажу — Чому не серці важко, Тебе таки не ображу… І, вибачай, будь-ласка —
Тобі я, що могла, сказала; Як серце просить — не назвала… 29. 10. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:06 | Сообщение # 24 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ СЬОМИЙ СОНЕТ
А влітку було так тепло, А зараз — холод довкола… Я кріпко тримаю межі — Я холод не впущу у коло.
Тим колом обвела серденько — Я мушу його берегти, Я мушу його зігрівати, Якщо не зробив цього ти…
Я права не маю на відчай, Я права не маю на біль; Налити слізок у вірші — Оце не для мене ціль.
Хоч різне в житті буває — Та серденько оберігаю. 01. 11. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:08 | Сообщение # 25 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ ВОСЬМИЙ СОНЕТ
А вночі буває так холодно, А вночі буває ще й лячно, А вночі так легко спіткнутись… Я собі говорю: —Будь обачна —
Як ідеш між безоднею й Небом, За Стежинку тримайся серденьком; Ти у паспорт заглянь до себе: Повнолітня давно, не маленька…
А вночі так сяють ліхтарики, І віконця моргають до тебе… А вночі ще буває і місяць, І заквітчане зорями небо…
Мабуть, варто і ніч пережити — Бо на зорі так гарно дивитись… 02. 11. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:10 | Сообщение # 26 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ СОНЕТ (сон)
На мене знову ти дивився — як тоді, Не описати — як, не пояснити… З очей і з уст твоїх злітали промінці, Немов метелики з казкових квітів.
І знову, зачарована, забула: Як дихати, як мислити і де я. І знову опинилася у Світлі, Де вже нема ні думки, ні ідеї…
Останні кілька днів було нелегко — Прийшлось мені з бідою воювати. А ти мене підтримав із далека, Неначе завітавши просто в хату…
Я дякую, що ти мені наснився — Ще раз отак на мене подивився. 08. 11. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:11 | Сообщение # 27 |
Генерал-полковник
&&?>
| ТРИДЦЯТИЙ СОНЕТ
А небо знову захмарилось — Оце із самого з ранку… А день все одно усміхається! Зустрівши мене на ґанку,
Ну, просто, як справжній джентельмен, За ліктик мене притримує, Щоб раптом я не зашпорталась Між білим віршем і римою,
Щоб не спіткнулась на східчиках — Вони іще мокрі від зливи… Впіймаю я усмішку личком І буду сьогодні щаслива.
Хоч радість поки невеличка, Вразлива і трішки примхлива… 24. 11. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Вівторок, 15.01.2013, 21:13 | Сообщение # 28 |
Генерал-полковник
&&?>
| ДВАДЦЯТЬ П’ЯТИЙ СОНЕТ
А у мене отут щось є! Так глибоко,глибоко в грудях: Там живе серденько моє, А у ньому звучить прелюдія —
Це такий у музиці вступ (Науково він так називається). А, крім того — Сонечко там, І до мене воно усміхається.
Щоб нікого не обпалити, Виглядає тихенько з віконечок, Обережненько треба жити — Бо воно, хоч маленьке — а Сонечко!
Хіба можна тепер сумувати? — Оселилося Сонечко в хаті. 25. 10. 2009
|
|
| |