Avtor | Дата: Понеділок, 05.03.2012, 14:57 | Сообщение # 1 |
Генерал-полковник
&&?>
| Владислав Романенко, 6 клас, Копилів
Життєвий шлях
По дорозі я йду Та боюсь що зі шляху зійду А коли не туди подивився Страшенно боюся що я загубився
Та я не зупиняюсь І коли в щось вдивляюсь То я бачу щось жахливе Або навпаки – красиве
І мені думка зійшла - не зупинятись І нікого або нічого не боятись Я повинен бути дуже рішучий Бо життєвий шлях дуже колючий
Та ось я бачу – рідний дім І я піднявся на небес сім Пройшов я довгий путь Все ж таки в ньому є суть
Наша природа
Кожна гарна квіточка Кожної рослини віточка Має свою душу І я її ніколи не порушу
Я природу дуже поважаю І я чудово знаю Що головна у світі природа І вона допомагає народу Щоб він добре розвивався По культурі знався Ніколи не помилявся І життю всміхався
Та тепер народ природу не шанує А думає що на світі владарює І природу зневажає В свої руки все хапає
Та природа переможе Вона всіх здолати зможе Бо вона найважливіша Бо вона найголовніша
Вчитель Копилова
Жив собі один чоловік І прожив він майже вік Він дуже сильно дітей любив Також багато корисного зробив
Багато книжок він прочитав Тому багато чого він знав Вірші він в розумі складав А потім на аркуші паперу писав
Тепер люди почали його знати А разом із цим шанувати Але ніхто спасибі так і не сказав Бо ніхто, совісті не мав
Коли він дітей вчив То він дуже сильно хотів Щоб діти багато чого знали А не як вони весь час байдикували
Жив він собі як звичайна людина Мав улюбленого сина Багато корисного зробив А молодим був то веселитись любив
Та пізно люди зрозуміли Та додуматись зуміли Що був він хорошою людиною Розумною, чесною, в душі – сильною…
Життя і воля
Життя непомітно пролітає Але це ніхто не помічає І за цей короткий проміжок часу Багато чого зробиш але не одразу
Тому життя я ціную А за гріхи жалкую Що образив дівчину Або зламав віточку калини
Та все ж таки потрібно поспішати Але за це можуть покарати Бо якщо щось неправильно зробиш Ще один гріх собі заробиш
Але є і світлі моменти в житті Наприклад: коли люди ті Почали тебе любити й поважати Або одним словом шанувати
І ти радісний став захотілось жити А не спати й байдики бити А літати як птах бігати в полі Бо це і є поклик волі
І він є у кожної людини В дідуся бабусі в мами батька сина Та випробував його не кожний Бо навіть той заможний Весь час байдики б’є І всім людям настрій псує
Запорізька січ
Пришла глибока ніч Та заснув я Я бачив Запорізьку січ І слухав співи солов’я
Там було багато козаків Кожний сильний А я до них присів І глянув в очі пильні
У них вогонь палав Я бачив битву Де козак воював З воїном Литви
Був на ньому сагайдак Повний стріл міцних Я бачив загострений тесак З яким козаки не бояться всіх
Почули всі крик дикий Татари нападали А козаки меч єдності великий В той час піднімали
Козаки перемогли Наші мелодії І вниз понесли Татарськії надії
Чарівний день
Прокинувся я , дивлюсь в віконечко Там на мене чекає ласкаве сонечко Прямо в обличчя мені світить Так, що я щасливий кожний помітить
Виходжу на двір, наче потрапив в рай Там багато квіточок – одним словом гай Я підходжу до квіточки, її нюхаю Вона мені шепоче, а я її слухаю
Ми розмовляєм про те, яка гарна природа Навіть якщо не втішна погода Та вона теж позитив має Наприклад: коли йде дощ, я засинаю
Навіть коли засуха, вона свій плюс має А той, що вона попереджає Що буде сильна, дощова погода І від неї не буде насолоди
Та коли я розмовляв, я й не помітив як день пройшов Потім я в будинок пішов Там на мене вже чекала мати І вона сказала: синочку іди спати
А Україна благополуччя має?
Світ у якому я живу дуже жорстокий І я можу знайти доброту в душі глибокій Але в кожної іншої людини Немає пошани до нашої країни
І ким би людина не була У неї доброта у серці відбула І якщо люди – зорі, то йде зорепад І вже ніхто не повертається назад
Тому благополуччя не має Україна Але ж це наша люба батьківщина І чому люди зовсім не розуміють Що вилізти з болота вони зуміють
Але ж вони по одному намагаються І вони назад в болото повертаються Та коли вони всі дружно за це діло взялись Вони миттєво на суші з’являлись
Та і зараз не можна відпочивати А дуже тяжко працювати І не завжди байдики бити А наше благополуччя захистити
Україну потрібно шанувать
Україна має багато див І я весь час казав Я у людей просив Щоб землю ніхто не топтав
Україна ж така гарна, красива А поглянеш – навіть грайлива І у нас країна не влаштована криво - Верх, низ, право, ліво
Та коли до людей дійде Коли у них думка зійде? Треба ж її шанувати А не так як ви її топтати
Та якби ви ж знали Що наші пращури цю землю захищали Нашу землю потрібно завжди пам’ятать А не так як ви на її зітхать
Нарешті люди зрозуміли Та додуматись зуміли Що це, ваша Батьківщина Що це наша Україна
В кожного своє життя
Я Україну дуже люблю, І для неї все зроблю, Та іще деякі люди Допомагають всім всюди. Для дітей найкраща пора – літо, Воно найгарніше, в світі, Бо воно таке гарне, красиве, І діти в неминучому пориві. Та дорослі теж щастя мають, Бо воно чудово знають, Що їхні єдині діти Зможуть від щастя полетіти. Та є і самотні люди, Вони вештаються всюди, Не можуть собі ради знайти, І до щастя підійти. Та світ добрих людей має, А всіх інших карає, Бо людям дають шанс один раз, А люди використовують його безліч раз, Та ще багато років будуть люди жити І якщо зможуть кров пролити, Зароблять собі гріх Який є майже у всіх, Значить в кожної людини є своє життя, Хтось вірить в минуле або майбуття, Але нас одне об’єднує всюди, А саме те що ми – люди
Моя сім’я
У мене є чудова сім’я В ній є четверо людей і я Це мої улюблені бабуся, Дідусь, тато і матуся
Мама у мене психологом працює І кожен день вдома хазяйнує Може вона любу страву поробити І хатні справи чудово зробити
Бабуся в мене теж нівроку Працює вона всі пори року Приготує вона смачну страву А я кажу: Бабуся, браво
Дідусь школу охороняє І в цьому плюс заробляє Також він все зробити зможе І завжди він допоможе
Тато в мене хороший І я на нього схожий Він любить читати А також працювати
Ну а я в школу хожу Заробляти оцінки можу Та і я теж допомагаю Бо хорошу сім’ю маю
Мій край
Мій край дуже хороший І він ні нащо не схожий В ньому росте багато рослин І багато хороших тварин
В цьому краю людей багато І всі люблять працювати Ось чому у нас такий цвітучий край А літом він схожий на гарний гай
У моєму краю є річка Коли бурхлива, то схожа на личко А так добре Коли спокійна Нехай це б тривало б постійно
Є в моєму краю і школа В ній вчиться дітей коло Яке зв’язує кожного Бідного чи заможного
Тому я й цей край люблю Я для нього все зроблю Щоб він завжди був цвітучий, Чудовий, гарний, і пахнючий
|
|
| |
Mila150 | Дата: Неділя, 11.03.2012, 17:52 | Сообщение # 2 |
Рядовой
|
|
|
| |
Avtor | Дата: Понеділок, 12.03.2012, 09:14 | Сообщение # 3 |
Генерал-полковник
&&?>
| Людина
Яка чарівна істота людина! Вона живе давно і нині Якось дивно – предивно живе, Весь час відкриває щось нове, Закохуватись має змогу, Може дати допомогу, В людині це все хороше, Але вона любить гроші, Знищувати все хоче І не відкриває очі На те, що робиться в світі, Які його охопили сіті Ганьби. А якби Людина сказала: зроби Хоча б добре щось, Може пожалій когось, Собачку тую підбери, Погодуй і прибери За нею, приласкай, А вона завжди нехай Тебе сильно полюбляє І хай на серці грає Доброта і любов! Але людина знов і знов Дуже глибоко спить. І не може нічого зробить.
|
|
| |