Вітаємо Вас, Гость
Главная » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 »
З НОВИМ РОКОМ! Нових звершень нам у 2017-му! І спасибі року минулому, ми багато чого зробили разом!
Переглядів: 397 | Додав: Avtor | Дата: 31.12.2016 | Коментарі (0)

23 грудня 2016 р. у Київському Національному університеті ім. Т.Г.Шевченка відбулася звітно-виборча конференція Київської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. В роботі конференції прийняли участь члени НСКУ із всіх районів Київщини, науковці вищих навчальних закладів, працівники музеїв. Серед делегатів форуму були й макарівські вчителі - керівники гуртків ЦТДЮ: Обухівський Валерій Вікторович (історико-краєзнавчий гурток на базі Бишівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, завідуючий краєзнавчим музеєм ЗНЗ) та Годенков Ігор Леонідович (районна літературна студія "Сузір"я", завідуючий кімнатою-музеєм Святителя Димитрія Ростовського в Макарівському ЦТДЮ ім.Д.Туптала). Під час проведення конференції Свідоцтво почесного краєзнавця отримав Євген Букет, автор багатьох краєзнавчих досліджень з історії Макарівщини, грамотою НСКУ "За вагомий внесок у розвиток краєзнавства в Україні" було нагороджено І.Л.Годенкова. Нагороди вручав голова Національної спілки краєзнавців, член-кореспонде ... Читати далі »
Переглядів: 318 | Додав: Avtor | Дата: 24.12.2016 | Коментарі (0)

Друзі, нагадую, засідання літстудії "Сузір'я", що планували провести 10-го грудня, переноситься на січень, орієнтовно на 17.01.
Переглядів: 305 | Додав: Avtor | Дата: 07.12.2016 | Коментарі (0)

5 грудня ц.р. у Макарівському центрі творчості імені Данила Туптала відбулася краєзнавча учнівська конференція "Ім'я великого земляка в історії українського народу", присвячена 365-й річниці із дня народження великого макарівця - Святителя Димитрія Ростовського (Данила Туптала). Юні історики з 8-х класів Макарівського НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів -природничо математичний ліцей", студійці літстудії "Сузір"я" (кер.І.Л.Годенков) і фольклорно-етнографічного гуртка "Дивокрай" (кер. Т.М.Отрох) з Макарівського ЦТДЮ ім.Д.Туптала, члени Макарівської організації Конгресу літераторів України Марія Верховець, Галина Герасименко, Володимир Хоменко, священники УПЦ КП на чолі із Макарівським благочинним о.Віталієм (Черним), педагоги природничо-математичного ліцею та керівники гуртків ЦТДЮ ім.Д.Туптала разом із директором Н.М.Кубай та заступником О.А.Горбик - ось такий спектр тих, хто сьогодні вітав з днем народження Святителя Димитрія! В святково прикрашеному залі, де було розміщено виставку експонатів із ... Читати далі »
Переглядів: 373 | Додав: Avtor | Дата: 05.12.2016 | Коментарі (0)

22 листопада вихованці молодшої групи літстудії "Сузір'я" на базі Макарівського НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. - природничо-математичний ліцей" провели презентацію альманаху поетичної сотні України "Воїнам Світла", присвяченого Небесній Сотні та воїнам АТО. Презентація відбулася в Макарівському ліцеї, перед учнями 5-В і 9-Б класів. Співавтором цього альманаху є й керівник літстудії "Сузір'я", вчитель ліцею, член Конгресу літераторів України І.Годенков, який розповів учням про історію створення книги 2 роки роки тому. Вона була спочатку різдвяним подарунком воїнам - землякам від поетів і видавців, а потім було ще не одне її перевидання. Перша в Україні презентація збірки відбулася в Макарові, і провела її саме літстудія "Сузір'я" за участю поетів і співаків з різних міст України. А юні вихованці студії сьогодні читали вірші з книги, розповідали про своє сприйняття віршів - це був їх подарунок присутнім на заході учасникам Революції Гідності Ок ... Читати далі »
Переглядів: 301 | Додав: Avtor | Дата: 27.11.2016 | Коментарі (0)

11 листопада ц.р. Київська обласна Мала академія наук провела 6-е засідання обласної літературної студії "Паростки" в Іванкові за темою "Традиції та новаторство літераторів Полісся". Макарівщину і районну літературну студію "Сузір'я" на заході представляли учні Макарівського НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. - природничо-математичний ліцей" Іванна Приходько (10-а) та Богдан Курукін (7-в) із керівником студії І.Л.Годенковим. Ігор Леонідович презентував поетичний альманах наших поетів №14 "Час Любові", подарував його примірники для МАН Київщини директору Т.В.Петровській, для НСПУ і літстудії "Перехрестя" В.В.Осташ, директору Іванківського районого ліцею і хозяйці заходу Л.В.Кривуцькый, а також членам НСПУ Г.І.Іваненку (Іванків) та Ользі Довгоп'ят (Козін, Обухівщина). Присутнім дуже сподобалися виступи манівців з Іванкова та чудової поетки і науковця Вікторії Осташ, яка запросила макарівців відвідати її студію "Перехрестя" в НСПУ. Вдалими були виступи юних поетів з Іванкова (студія "Первоцвіт") і Козіна ... Читати далі »
Переглядів: 336 | Додав: Avtor | Дата: 13.11.2016 | Коментарі (0)

25 жовтня у Макарівському НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. - природничо-математичний ліцей" відбулася творча зустріч учнів 8-а і 9-б з членами Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів Укріїни" І.Л.Годенковим та В.К.Хоменком. "Духовні джерела рідного краю у поезії та авторській пісні макарівських митців" - так назвав її відомий поет, голова Київської обласної організації КЛУ і вчитель ліцею І.Годенков. Він розповів учням про поетичну творчівсть, на яку надихає його великий макарівський святий - Данило Туптало, представив примірники книг, виданих останніми роками, прочитав дороги йому твори про Макарівщину, Святителя Димитрія, про кохання, а також патріотичні вірші із збірок "Лелеча рідість", "Сонячний спів". Розповів Ігор Леонідович і про роботу дитячої літературної студії "Сузір'я", яку він створив у 1999р.,і молодша група якої працює зараз у ліцеї; про 14 виданих альманахів юних поетів Макарівщини, про плани на майбутнє. Декілька пісень на вірші І.Годенкова виконав Володимир Хоменко, відо ... Читати далі »
Переглядів: 339 | Додав: Avtor | Дата: 25.10.2016 | Коментарі (0)

19 жовтня ц.р. вихованці студії та керівник І.Л.Годенков на запрошення учнів 5-в класу Макарівського ліцею прийняли участь у святкуванні Дня українського козацтва та Свята Покрова. Ігор Леонідович привітав дітей із святом і побажав нових творчих успіхів.
Переглядів: 284 | Додав: Avtor | Дата: 20.10.2016 | Коментарі (0)

18 жовтня ц.р. у Макарівському НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.- природничо-математичний ліцей" відбулася зустріч учнів 9 -А класу (класний керівник В.М.Кулачинська) та вихованців літстудії "Сузір'я" ЦТДЮ ім.Д.Туптала на базі НВК (5-в та 6-в класи) з керівником студії та вчителем англійської мови НВК, відомим поетом, лауреатом багатьох літературних премій, головою Київської обласної організації Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України" І. Л. Годенковим. Ігор Леонідович розповів про роботу створеного на Макарівщині у 1999 р. об'єднання юних поетів, про досягнення студійців за 17 років роботи, презентував 14-й (міжнародний) альманах студії "Час Любові". Він також поділився власними поетичними роздумами про важливі проблеми сьогодення, що хвилюють зараз нашу молодь - із поетичних збірок останніх років: "Сонячний спів", "Утренняя поверка", "По лезвию мгновенья". Також він розповів про патріотичні видання "поетичної сотні" України - "Воїнам Світла" та "Живи, Надіє", прсвячені Революції ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: Avtor | Дата: 20.10.2016 | Коментарі (0)

21 вересня 2016р., у Всесвітній День миру, поети Макарівщини презентували новий альманах літстудії "Сузір"я" та Київської обласної організації Конгресу літераторів України, присвячений миру у нашій країні і на планеті Земля - з чудовою назвою: «Час Любові». Презентація відбулася у Макарівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – природничо-математичний ліцей», її учасниками були учні старших класів, юні поети ліцею та районної літературної студії «Сузір’я» (керівник І.Л.Годенков), члени Макарівської організації Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» Галина Герасименко, Марія Верховець, Володимир Хоменко, а також координатор центру допомоги військовим у Макарівському районі, відомий волонтер Оксана Герасименко, які виступали перед учнями ліцею із своїми творами, міркуваннями, враженнями від альманаху. Модерував захід головний редактор альманаху, голова Київської обласної організації ВТС КЛУ Ігор Годенков. Він не лише читав власні твори із збірки, але й ознайомив присутніх із ... Читати далі »
Переглядів: 433 | Додав: Avtor | Дата: 21.09.2016 | Коментарі (0)