Оксана Донченко (Львів). "Подаруночки"
|
|
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:18 | Сообщение # 1 |
Генерал-полковник
&&?>
| «Я веселку Свою дав у хмарі, і стане вона за знака заповіту між Мною та між землею.» Буття 9, 13–15 Ця збірка з’явилася на світ завдяки Школі Єдиного Принципу Ольги Асауляк і при підтримці друзів і колег. Донченко О.
Подаруночки
Я не суджу себе за зранене життя, Я не суджу когось за зроблене не мною, Я просто йду, до Світла потягнувшись, Моє минуле, наче зброя — під рукою.
БУКЕТ ДЛЯ ДРУЗІВ
*** Миле моє Сонечко, Я не вірю в Тебе! Я Тобі довірилась — Обернувшись в небо.
Вірить можна в мрію, Вірить можна в диво. Вірити у щастя? — Я уже щаслива.
Пляж, купальник, озеро, Я напросто неба; Щоб торкнутись Сонечка — Одяг зняти треба.
А щоб личку Сонечко дарувало ласку — Треба здогадатися зняти ще і маску!!!
10. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:19 | Сообщение # 2 |
Генерал-полковник
&&?>
| *** Я хочу бачити Господа, Я вчуся Його чути, Я тихо Йому довіряюсь — Щоб ніжно-ніжно торкнутись
Дарунків і ясного дива: Сяєва в усмішках друзів, Серця, яке щасливе, Світла в дитячих очках, Променів ясних сонця, Що світять з літа у осінь — Казки, що завжди поруч, Як неба прихилена просинь.
Сонячних зайчиків світу, Слідів Господніх відвідин.
15. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:19 | Сообщение # 3 |
Генерал-полковник
&&?>
| Всім моїм друзям — най¬ближ¬чим і найріднішим
*** А я не довіряю друзям — Я просто серцем вірю в них: Вони мені себе дарують І радість серед хвиль сумних.
Бувають щирими не в міру, І «виїдають печінки»… А коли я кочуся в прірву — За шкірку (з подивом гірким)
Мене хапають дуже швидко — Хоч це не всім, не завжди видко…
Напевне я тому щаслива, Що зрозуміла серед днів: Друг — це не той, хто бездоганний, Друг — той, хто зради не зробив.
10. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:20 | Сообщение # 4 |
Генерал-полковник
&&?>
| *** Не провокуй на зраду друга! Не заганяй його в куток — Не кожен витримати може Всіх наших примх важкий урок.
Не довіряй, як Богу, друзям; Не вимагай від них усе — І ти побачиш, як в долонях Друг серце Богу віднесе.
Не вішай ярлички навколо: Це — «друзі», збоку — «вороги». Допоможи тому, хто поруч, І зрозумій, і примири…
Друг ні один тебе не зрадить, Якщо ти Бога не дурив.
11. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:20 | Сообщение # 5 |
Генерал-полковник
&&?>
| *** Можливо, хтось цього не знає… Але Господь — Він не садист! Любов і радість нам дарує. А ми що робимо?.. Дивись!
Себе заштовхуємо «в торбу» Старанно дуже і глибоко, Тоді знущаємося гордо І думаєм: «Недремне Око Мене не бачить…» …А тоді, Коли терпіти вже несила — Заходиться від крику серце, І «торба» майже, як могила,
Хапаєм ближнього за душу І трясемо його, як грушу!
18. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:21 | Сообщение # 6 |
Генерал-полковник
&&?>
| Полюби ближнього, як са¬мого себе… Євангеліє
…Якби революцію робили вчені, вони б спочатку поставили експе-римент на білих мишках… З анекдота
*** Знущаючися над собою, Ми розпинаємо Христа. Серденько свариться з главою… Хоч заповідь і не проста — Єдина заповідь, котору: «Виконуємо на всі сто»! — Себе ми любимо раз в ква'ртал, Так само й ближнього свого…
А щоб любов не стала страхом, Життя продовж експериментом — Відкинь печаль єдиним махом, Щоб скористатися моментом,
І щоб не бути у журбі — Любить тренуйся на собі!
18. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:24 | Сообщение # 7 |
Генерал-полковник
&&?>
| Пресвята Богородице! З Днем Народження! Дякую Тобі!
Потім каже учневі: це — мати твоя! Ін. 20/27 У дитини заболить пальчик, а у мами серце… З народного Мамо, як же я здогадаюся, що це — любов?.. Василинка
ТРИ ОЗНАКИ
1. А мені біля Тебе тепло — Серед снігу і брил крижаних, А мені біля Тебе радісно — Навіть в колі хвилин сумних!
2. І з’являється враз натхнення — Щось зробити гарне для світу. Щоб було!!! Щоб до Тебе линуло Ненав’язливим тихим привітом…
3. Я стараюсь себе доглянути, І Пречисту прошу: «Зціли!», Бо ТОБІ, напевно, так боляче, Коли щось у мене болить...
І дивуюся знову і знов — Це, погляньте, таки любов!
21. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:25 | Сообщение # 8 |
Генерал-полковник
&&?>
| …ймення йому: Вавилон, бо там помішав Господь мову… Буття 10/9 …вони сповнились Духом Святим, і почали говорити ін¬ш謬ми мовами… Діян. 2/4
*** Бог не вертається назад, Не перекроює основи — Він не вернув єдину мову, Він просто розуміння дав.
Він твій тягар не забере — Він вантажам зладнає крильця Або тобі побільшить сили, Щоб було легко йти вперед!
Проси у Господа розради, Коли життя бува немиле, Не надривай надсадно жили — Сам не даси усьому раду.
Проси у Господа підмоги — Осилиш будь-яку дорогу!
21. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:25 | Сообщение # 9 |
Генерал-полковник
&&?>
| Олександру Алейникову. Сашко! Царство Небесне тобі! Жертва Богові — дух сокру¬шен¬ний, серцем сокрушенним і смиренним Бог не погордить. П’ятдесятий псалом *** Я вірю, що Господь тебе утішив — За муки серця і духа злам, І за мою нетілесну зраду, І за мою неумілу любов…
За все, що тобі не вдалося в світі, За все, що на тебе лягло тягарем, За всіх, хто до тебе був непривітним, За всіх, хто тебе не прикрив плечем.
За серце художника в сильному тілі, За ясну і чисту усмішку дитини, За руки твої, до роботи умілі… Чому ти повірив, що я не простила?..
Я вірю, ти з Господом — знаю напевно — Ви разом приходили в гості до мене.
24. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:26 | Сообщение # 10 |
Генерал-полковник
&&?>
| о. Роману *** А ти мене не зрозумів, А я не вміла пояснити — Що шлях до Господа шукаю І тільки вчуся в мирі жити.
А я металась, як дитя, Що загубилося від мами — За мене ти тоді злякався, Що провалюсь я між світами…
Тепер я трохи підросла І не виню тебе ні в чому. Направду — дивна я була, І прикра не тобі одному.
Що зміг — для мене ти зробив, А що не зміг — Господь простив.
24. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:26 | Сообщение # 11 |
Генерал-полковник
&&?>
| «Друзям знизу»
*** А до мене знову у гості Поприходили «друзі знизу» — У них ріжки холодні і хвостики, У них там, певно, також криза…
Їм пояснюю вже укотре: — Бідна я, і нема, що вам дати — Десь Афон є, Почаїв і Унів — Йдіть туди — он де люди багаті!
А вони так дивляться жалібно: — Ну подай, хоч краплинку водиці… — …Знов мені аж до ранку «Вірую» Задля них цілу ніч молиться!..
Ще вони й дорікають, пронози: — Ми ж тебе підпихаємо знизу…
27. 09. 2009 (День воздвиження Чесного Животворящого Хреста)
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:27 | Сообщение # 12 |
Генерал-полковник
&&?>
|
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:28 | Сообщение # 13 |
Генерал-полковник
&&?>
| Василеві, татові Ганнусі і Василинки
*** А я тобі віршів не дарувала І мало говорила гарних слів — Не вміла, не хотіла чи не знала? Чи ти мене про інше щось просив…
…А може Світло, що було між нами, Усе-усе на тіло пролилось? І проросло, і визріло плодами, І новому життю життя дало —
Дві зіроньки, дві сонячні краплинки З’явились в цьому світі через нас — Ганнуся і маленька Василинка. Тепер — це їхній світ і їхній час!
Якщо ми не зуміли бути разом — Не думай ти, що хтось когось образив.
27. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:29 | Сообщение # 14 |
Генерал-полковник
&&?>
| Непримиримим
*** А ми усі колись зберемось разом, Нам буде зручно за одним столом… Забудемо, що хтось когось образив, Згадаємо все гарне, що було.
Поділимося досвідом нажитим, Поділимося радістю і щастям І привідкриємо серця назустріч Світлу, Хоч трохи — хоч багато, може й навстіж!
І кожен усміхнеться до сусіда, І зрозуміє, що давно усе простив — Порозчинялися всі болі й біди У тому Сяйві неземної чистоти.
І може статись диво несусвітнє — Що все відбудеться іще У ЦЬОМУ світі!!!
26. 09. 2009
|
|
| |
Avtor | Дата: Субота, 19.01.2013, 22:29 | Сообщение # 15 |
Генерал-полковник
&&?>
|
|
|
| |