Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2013 » Жовтень » 6 » 2-й фестиваль авторської пісні духовної тематики, присвячений Св.Димитрію Ростовському
21:49
2-й фестиваль авторської пісні духовної тематики, присвячений Св.Димитрію Ростовському
6 жовтня в Макарові відбувся 2-й Всукраїнський фестиваль авторської пісні духовної тематики, присвячений Святителю Димитрію Ростовському "Поговори зі мною, Душа". Організатором фестивалю є фольклорно-етнографічний гурток "Дивокрай" Макарівського ЦТДЮ ім.Данила Туптала з його керівником Тамарою Отрох та керівник гурту "Вокаліз", створеного батьками вихованців гуртка разом із дітьми Михайло Кухар. Фестиваль вже вдруге проводиться з благословіння єпископа Макарівського, вікарія Київської метрополії, голови синодального комітету з біоетики та етичних питань Преосвященого Іларія при підтримці Макарівського благочиння.
В цьому році участь у фестивалі приймали вокальні колективи та автори - виконавці з Макарова та Макарівського району, вихованці гуртків та студій Макарівського ЦТДЮ ім.Д.Туптала. виконавці з м.Боярка, з Житомирщини (Брусилівський район).
Члени журі - народний артист України, герой України Анатолій Паламаренко, поетеса, голова Макарівської організації Конгресу літераторів України, член-кореспондент Академії Українського козацтва, полковник Паша Гран; співачка, лауреат міжнародних та Всеукраїнських конкурсів Стеценка, Лисенка, Козловського, керівник вокально-театральної студії "Гармонія" Макарівського ЦТДЮ Наталя Сілакова.
Фестиваль відкрили пісні. написані на вірші Макарівських поетів, членов КЛУ Галини Герасименко, Ігоря Годенкова, Марії Верховець у виконанні Михайла Кухаря та гурту "Голосухи" з села Грузьке. Із словами вітання та власним віршем, присвяченим Святителю Димитрю до учасників звернувся директор Макарівського Центру творчості імені Данила Туптала (Святителя Димитрія Ростовського), голова Київської обласної організації Конгресу літераторів, лауреат Міжнародної літературної премії імені Володимира Даля Ігор Годенков. Організатори фестивалю Михайло Кухар та Тамара Отрох побажали учасникам вдалих виступів.
Жюрі оцінювало виступи в номінаціях "Виконавці - ансамбль", "виконавець - соліст", "автор слів і музики", "композитор (автор музики на вірші)", "поет (автор текста пісні)". Глядачам дуже сподобалися виступи гурту "Дзвін" с.Привороття Брусилівського району на Житомирщині, ансамблю"Вокаліз" (кер. Отрох Т.М. та М.Кухар) та гурту "Автопілот" (кер. Хоменко В.К) Макарівського ЦТДЮ, ансамблю "Голосухи" з Грузької (керівник Грущанська Г.П.),хору Свято-Миколаївського храму м.Боярка (кер Костючик-Зданюк Л.В.), які також виконали авторьку пісню, присвячену Святителю Димитрію на вірші свого керівника.
По закінченню фестивалю до присутніх звернувся Герой України, член журі Анатолій Паламаренко, який побажав учасникам плекати українську пісню і українське слово. Схиархимандрит Філарет, депутат Макарівської районної ради, голова комісії з благодійництва закінчив офіційну частину побажаннями нових творчих зльотів присутнім. Всі учасники фестивалю отримали грамоти і нагороди від організаторів фестивалю, солодощі і цікаву церемонію підпалення повітряних кульок, які полетіли над Макаровом і далі, щоб розповісти всім про відбувшийся фестиваль.
Просмотров: 530 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]