Вітаємо Вас, Гость
Главная » Архів матеріалів
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 28 29 »
9 лютого у м. Київ відбувся 3-й з'їзд Всеукраїнської Творчої Спілки "Конгрес Літераторів України". Делегати від 13 областних організацій зібралися для підведення підсумків роботи і визначення нових завдань Спілки у мальовничому концертному залі Київського національного музею Т.Г.Шевченка. Найбільшою була делегація конгресменів від Київської області, серед членів якої були макарівські поети і члени літстудії "Сузір'я" Макарівського ЦТДЮ ім.Д.Туптала (Св.Димитрія Ростовського) Ігор Годенков, Паша Гран, Галина Герасименко, Світлана Ходаківська та Вікторія Лещенко. Саме Київська обласна і зокрема Макарівська районна організія Конгресу була широко задіяна в організації Всеукраїнського літературного форуму, який пройшов дуже успішно. До речі, у звітному виступі Голови Правління КЛУ О.І.Коржа та Голови ревізійоної ... Читати далі »
Переглядів: 587 | Додав: Avtor | Дата: 11.02.2013 | Коментарі (0)


Підведено підсумки районного етапу мистецько-патріотичного конкурсу «Афганська війна очима дітей», який проводив Макарівський ЦТДЮ ім.Д.Туптала на виконання доручення Головного Управління освіти і науки спільно з Київською обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану.
Конкурс проводився серед учнів 8-11 класів району у номінаціях «Образотворче мистецтво» та «Літературна творчість». Активну участь у проведенні конкурсу прийняли Макарівський НВК «ЗОШ 1-111ст.- природничо-математичний ліцей», Бишівська ЗОШ 1-111 ступенів, Липівське НВО, Кодрянське НВО, Мар’янівська ЗОШ 1-111 ступенів, Гружчанська ЗОШ 1-111 ступенів, Макарівський ЦТДЮ ім.Д.Туптала.

Журі конкурсу відібрало кращі роботи юних художників, поетів та прозаїків, які братимуть участь в обласному етапі.
... Читати далі »
Переглядів: 2634 | Додав: Avtor | Дата: 08.02.2013 | Коментарі (0)

Сьогодні вихованці ЦТДЮ привітали з днем народження керівника клубу фокусників "Ілюзія" С.Ю.Покатова. Несподівано до вітань приєдналася знімальна група Всеукраїнського телеканалу ICTV, яки приїхали знімати сюжет про наших юних коперфільдів.
Це вже вдруге телекореспондент Н.О.Шумейко відвідує наш Центр творчості. До вітань директора ЦТДЮ І.Л.Годенкова, яскравих та вражающих виступів зовсім юних фокусників канал ICTV, додасть телевізійні вітання у вигляді репортажу про відомий на Україні дитячий гурток юних фокусників "Ілюзія" (Макарівський ЦТДЮ ім.Данила Туптала). Запрошуємо у понеділок 28.01. о 19.20 увімкнути ICTV. "Надзвичайні новини" можуть бути і позитивними! Так, ви побачите наших фокусників саме у цій передачі!
Літстудія "Сузір'я" приєдується до всіх вітань і поздоровляє не лише Сергія Юрійови ... Читати далі »
Переглядів: 633 | Додав: Avtor | Дата: 25.01.2013 | Коментарі (1)

Запрошуємо учнів 8-11 класів прийняти участь у мистецько-патріотичному конкурсі "Афганська війна очима дітей" у номінаціях "Літературна творчість" та "Образотворче мистецтво". На конкурс можуть подаватися різноманітні за жанрами літературні твори, твори образотворчого мистецтва, формат (розмір) і техніка виконання яких довільні. До літературного твору додається електронна версія. Роботи подаються до 5 лютого 2013 року у Макарівський ЦТДЮ ім.Д.Туптала методисту по роботі з обдарованими дітьми Лещенко Вікторії Мирославівні.
Переглядів: 1321 | Додав: Avtor | Дата: 23.01.2013 | Коментарі (0)

На цьому тижні знов було багато дітей біля новорічної ялинки в нашому Центрі.
15 січня різдвяний концерт гуртківцям та учням початкових класів Макарівського ліцею подарував фольклорно-етнографічний гурток "Дивокрай" (кер.Т.М.Отрох). Вони розказали та показали діткам, як здавна зустрічають у нашій країні, співали колядки та авторські різдвяні пісні, написані композитором та співаком Михайлом Кухарем на вірші поетів Макарівщини. Діток привітав директор ЦТДЮ І.Л.Годенков, яким прочитав їм власні вірші, присвячені святу Різдва Христового.
17 січня Свято Коляди приніс в Центр гурток народної іграшки ЦТДЮ під керівництвом О.Бордюх. На цей раз гуртківці та гості ознайомилися з ще давнішою історією Коляди, почули нові колядки, пригостилися смачною куттєю, яку приготували гуртківці разом із керівником.
... Читати далі »
Переглядів: 615 | Додав: Avtor | Дата: 17.01.2013 | Коментарі (0)

Дорогие поэты, друзья нашей студии, участники наших альманахов, концертов и фестивалей! Многоуважаемые авторы и посетители нашего сайта! С наступающим вас Новым 2013 Годом и Рождеством Христовым! Пусть согревает всех нас в холодную зиму горячая муза Творчества, пусть в жаркое лето освежает прохладный благодатный ветерок Вдохновения, пусть живит в любое время года их Податель и Создатель, наполняя нас всех Любовью!
И с еще одной датой всех нас - ПЕРВОЙ ГОДОВЩИНОЙ НАШЕГО САЙТА! УРА!!! Спасибо всем за плодотворную и успешную работу!
                            Игорь Годенков, руководитель литстудии "Сузір'я", п ... Читати далі »
Переглядів: 573 | Додав: Avtor | Дата: 28.12.2012 | Коментарі (2)

Поздравляем участников творческой группы "Амальгама", конгрессменов Киевской областной организации "Конгресс Литераторов Украины", членов литстудии "Сузір'я" с выходом альманаха "ТОЧКА ОПОРЫ"! Книга издана при поддержке ВТС КЛУ и самих авторов. Кроме стихов и малой прозы литераторов из разных регионов Украины, ближнего и дальнего зарубежья, читатель может ознакомиться в ней с работами 14 художников - членов "Амальгамы", чье творчество (так же, как и стихи поэтов) презентовалось в 2012 г. на наших выставках "На перекрестках бытия" (Киев), "Отражение"(Киев), "Точка опоры" (Киев-Ивано-Франковск), "Многоточие"(Киев).
О времени презентации альманаха мы сообщим отдельно.
Искренние поздравления с в ... Читати далі »
Переглядів: 548 | Додав: Avtor | Дата: 23.12.2012 | Коментарі (0)

Внимание! Мы начинаем работу над новым альманахом нашей литературной студии. Как всегда, в рубрике "Наши гости" мы печатаем лучшие стихи, присланные нам. Желательно, конечно, зарегстрироваться на сайте студии suzirya.org и оставить на ФОРУМЕ свои произведения, создав свою собственную ТЕМУ. Если не получается, просим отсылать стихи на электоронный адрес СОСТАВИТЕЛЯ сборника Игоря Годенкова на адрес godenkov@mail.ru 
Переглядів: 634 | Додав: Avtor | Дата: 18.12.2012 | Коментарі (0)


Цей фестиваль, присвячений Святителю Димитрію Ростовському, уродженцю Макарова, не зважаючи на важки погодні умови, відбувся. Він став не лише районним, а й регіональним: до дитячих вокальних колективів Макарівського району ("Вокаліз" Макарівського ЦТДЮ, кер. Т.М.Отрох та "Мальви" з Липівки, кер. А.В.Демянчук) приєдналися разом з дітками хор вищих богословських педагогічних курсів ім.Святого Равноапольного князя Володимира, дитячий хор Свято-Макарівського храму м.Києва (керівник Катерина Конрад), хор Свято-Миколаївського храму міста Боярка (кер. Людмила Костючик-Зданюк): солісти Михайло Кухар (Макарів), Юрій Марчук та Любов Хахаліна (Київ), Володимир Хоменко (Макарів); композитори Ірина Рябчун, Валентина Кузнецов ... Читати далі »
Переглядів: 564 | Додав: Avtor | Дата: 16.12.2012 | Коментарі (0)

Святий Миколай завітав у цю суботу до дітей Макарова. А допомогли йому це зробити гуртківці ЦТДЮ ім.Д.Туптала: танцюрісти "Промінців" (кер. Перепелиця С.А.), фольклористи і співаки "Дивокраю" (кер. Отох Т.М.), актери "Маски" (кер. Леоненко О.М.), фокусники "Ілюзії" (кер.Покатов С.Ю). а також учні Новосілківської ЗОШ 1-111ст.  та їх танцювальний колектив "Лелеченьки"(кер.С.А. Перепелиця). Чому допомогли? Бо злая кикомора вкрала у Миколая чарівна палочку, а без неї він (ось так вийшло) не міг принести дітям подарунки. І поки Аліса і Попелюшка не відвідали всі гуртки ЦТДЮ і не вислухали поради вихованців, нічого у них не виходило. Але запальні танці, голосні пісні, чудові фокуси зробили свою справу - і Св.Миколай прийшов привітати діток зі святом! Ми приєднуємось до них і щиро бажаємо всім діткам бути слухняними і творчими, а також гарно вчитися і бути здоровими!

Переглядів: 540 | Додав: Avtor | Дата: 16.12.2012 | Коментарі (0)