Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2013 » Квітень » 1 » Положення про Всеукраїнську дитячу мистецьку акцію «Мій Шевченко»
17:55
Положення про Всеукраїнську дитячу мистецьку акцію «Мій Шевченко»
1. Загальні положення:
1.1. Загальноукраїнська мистецька акція для юних художників, літераторів, читців та каліграфів „Мій Шевченко” присвячується 200-літтю від Дня народження поета-художника Т. Шевченка.
1.2.Засновниками і організаторами акції є Національний музей Тараса Шевченка, Міністерство культури України, Міністерство освіти України, Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна», Благодійний фонд «Шевченків Дім», портал 1576.ua, Український Фонд культури.

2. Мета:
2.1. Виявлення, розвиток та підтримка творчо обдарованих дітей, формування їх духовної, світоглядної позиції, прищеплення принципів громадянської відповідальності; стимулювання креативного потенціалу на прикладі постаті поета-художника Т.Шевченка, його життя та мистецького доробку; імпульс до вивчення та адекватного часу осмислення художньої та інтелектуальної спадщини генія України.
2.2. Розвиток естетичної самосвідомості, здатностей до творчої самореалізації.
2.3. Пропагування та актуалізація доробку Т.Шевченка як знакової постаті не лише українського, а й світового історико-культурного процесу. Гідне відзначення Року Тараса Шевченка на всіх рівнях закладів освіти і культури.

3. Учасники конкурсу:
3.1. До участі у мистецькій акції «Мій Шевченко» запрошуються учні загальноосвітніх навчальних закладів України віком від 6 до 16 років.

4.Порядок і терміни проведення:
4.1. Загальноукраїнська мистецька акція «Мій Шевченко» проводиться в три етапи:
- перший етап: шкільний - лютий – березень – частина квітня 2013 року;
- другий етап: обласний - квітень 2013 року;
- третій етап: всеукраїнський – травень-червень 2013 року.
4.1. Місцеві управління Міністерства освіти і науки України та Міністерства культури України мають донести інформацію про конкурс до шкіл та позашкільних закладів не пізніше 15 лютого 2013 р.
4.2. Роботи шкільних переможців (по три в кожній номінації) з необхідним пакетом документів (п. 4.6) на кожного учасника на обласний етап необхідно надати до 20 квітня 2013 року в обласне управління освіти.
4.2.1. Відбір членів журі для визначення переможців у шкільному етапі покладається на адміністрацію школи. В ньому також має бути присутній представник районного управління освіти.
4.3. Роботи обласних переможців (по три в кожній номінації) з необхідним пакетом документів (п. 4.6) на кожного учасника для участі у Всеукраїнському конкурсі необхідно надати до Національного музею Тараса Шевченка (м. Київ. Бульв. Тараса Шевченко 12, з поміткою Конкурс) до 25 травня 2013 року.
4.3.1. Відбір членів журі для визначення переможців в обласному етапі покладається на обласне управління освіти.
4.4. Відбір членів журі для визначення переможців на всеукраїнському етапі покладається на управління освіти та культури, Конгрес літераторів України, національний музей Тараса Шевченка.
4.5. До пакету документів, що додаються до творчих робіт, мають входити:
- творчий паспорт на юного літератора (художника, читця, каліграфа) за зразками, що додаються (див. Додаток №1);
- копія паспорта або свідоцтва про народження.
4.6. Підведення підсумків та оголошення переможців відбудеться 15 червня 2013 року у Національному музеї Тараса Шевченка.

5. Номінації:
5.1. Читання творів Т. Шевченка (поезія, проза).
5.2 Образотворче мистецтво (живопис, графіка, комп’ютерна графіка на шевченківську тематику).
5.3 Каліграфія (каліграфічне написання та оформлення творів Т. Шевченка).

6. Вимоги до робіт:
6.1. Читання творів Т. Шевченка. Виступ читача має бути записаний на цифровий носій (диск, карту пам’яті) в загальнодоступному відеоформаті (avi, mpeg4, mkv). Тривалість відеозапису для одного учасника не повинна перевищувати 3 хвилини.
6.2. Кількість образотворчих робіт не обмежується. На конкурс можуть бути подані як окремі роботи, так і колекції. Роботи мають бути виконаними на папері (або картоні, полотні) форматом не більше 50х60см. Роботи не повинні бути оформлені в рамки. Припустима техніка: гуаш, пастель, акварель, кольорові олівці, фломастер, комп’ютерна графіка.
6.3. До кожної роботи необхідно додавати паспорт (див. Додаток №1).
6.4. Каліграфічні твори мають бути оформлені на полотні або папері (картоні), і до них має бути додано відеозапис процесу написання на цифровому носії.
6.5. Всі роботи необхідно паралельно пересилати на електронні адреси support@1576.ua та
info@1576.ua для розміщення на порталі 1576.ua з метою ознайомлення з ними широкого загалу Інтернет-користувачів та визначення лідерів Інтернет-голосування.
7. Визначення та нагородження переможців.
7.1. Надіслані роботи, згідно Положення, оцінюються журі при обласному управлінні освіти по три в кожній номінації.
7.2. З надісланих робіт з областей журі у складі організаторів конкурсу відбирає по три найкращі роботи у кожні номінації.
7.3. 4 з 5 переможців в кожній номінації визначаються членами журі, 1 переможець – лідер Інтернет-голосування. Якщо рішення Інтернет-користувачів і членів журі збігається, то журі має право самостійно визначити п’ятого переможця в номінації.
7.4. Переможці творчих етапів нагороджуються дипломами від Національного музею Тараса Шевченка без визначення ступенів для конкурсантів, обраних членами журі. Окремим Дипломом нагороджується лідер Інтернет-голосування.
7.5. Нагородження переможців відбудеться 15 червня 2013 року у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка.

Додаток 1

Паспорт на конкурсну роботу

1. Назва конкурсу (рік проведення).
2. Назва номінації.
3. Назва твору із зазначенням жанру.
4. ПІБ автора (номер моб. тел.).
5. Дата народження автора.
6. Повна назва навчального закладу, де навчається автор.
7. Назва спеціалізованого закладу, де додатково займається автор (якщо є).
8. ПІБ керівника (номер моб. тел.).
9. Дата і підпис автора
Просмотров: 1731 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]