Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2014 » Травень » 19 » «ПРЕС-ВЕСНА НА ДНІПРОВИХ СХИЛАХ» . Вітаємо з перемогою ЮЛІЮ ЗВЄРЬКОВУ!
08:22
«ПРЕС-ВЕСНА НА ДНІПРОВИХ СХИЛАХ» . Вітаємо з перемогою ЮЛІЮ ЗВЄРЬКОВУ!
ФЕСТИВАЛЬ «ПРЕС-ВЕСНА НА ДНІПРОВИХ СХИЛАХ» . Вітаємо з перемогою ЮЛІЮ ЗВЄРЬКОВУ!

17 травня 2014 р. у Київському Палаці творчості дітей та юнацтва відбулася урочиста церемонія нагородження переможців 12-го Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». У номінації "Літературний твір" ДРУГЕ МІСЦЕ зайняла вихованка літературної студії "Сузір'я" Макарівського ЦТДЮ (кер. І.Годенков) за збірку власних поетичних творів "У міжвсесвітті полюсів" (Макарів, 2014). Разом із лауреатами фестивалю із різних куточків України її було нагороджено цінним подарунком і вручено диплом лауреата. Нагородження проводили відомі письменники, журналісти, головні редактори масових видань Києва і України. Юлю особисто нагороджував член Національної Спілки письменників України Петро Шульга (до речі наш земляк). Найкращі дитячі танцювальні колективи Києва дарували учасникам церемонії свою творчість, а представники Київських ВУЗів запрошували юних журналістів на навчання до себе. Не одне запрошення отримала і наша юна Переможниця, яка в цьому році є випускницею і Макарівської гімназії, і студії "Сузір'я", хай їй щастить у вступі та подальшому навчанні з метою реалізації власного таланту. Так тримати!

Декілька слів про Фестиваль. Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах» був ініційований та започаткований ще у далекому 2002 році і за цей час здобув прихильність десятків тисяч молодих журналістів України та країн близького зарубіжжя і дійсно став плацдармом, завдяки якому молодь може вільно висловлювати свою думку!
Оргкомітетом щороку визначається соціально-значима та цікава для молоді тематика фестивалю, яка дозволяє розкрити свої творчі здібності у 8-ми номінаціях: «Журналістська робота», «Газета», «Літературний твір», «Фоторепортаж», «Соціальний проект», «Інтернет-журналістика та ІТ-проект», «Телефільм», «Радіоробота». Серед найцікавіших тем фестивалю були: «Ера молоді», «Молодь та соціум», «Я- громадянин своєї держави», «Молодь, Європа, спорт»… У 2014 році конкурсна тема – «Сила мого народу…» – націлена на відображення ставлення сучасної молоді до національного надбання, почуття патріотизму, своєї рідної держави!
Родзинкою Фестивалю є його довготривалість: він стартує в листопаді, а фінішує у травні. Протягом цього періоду конкурсанти працюють в режимі онлайн над своїми роботами, відвідують заходи, присвячені тематиці Фестивалю, а згодом мають змогу узяти участь у фестивальних заходах в Києві. Програмою Фестивалю передбачається: урочистості на честь переможців та лауреатів, інформаційно-просвітницькі заходи, конкурси, презентації, виставки, майстер-класи тощо.
Традиційними в програмі фестивалю є:
• Урочиста церемонія нагородження та подарунок лауреатам – теплохідна прогулянка по Дніпру;
• Форум молодіжних, дитячих громадських організацій «Молодь та ЗМІ: віч-на-віч»;
• Засідання молодіжного прес-клубу та вітальні із журналістами-професіоналами;
• Квест для учасників «Екстремальна журналістика»;
• Журналістський марафон команд фестивалю тощо.
Незмінним є девіз Фестивалю: «Стань студентом вже у травні»! Адже переможці конкурсу отримують можливість вступити у провідні профільні виші країни безкоштовно або на вигідних пільгових умовах!
Але найголовніше навіть не призи, які отримують лауреати та дипломанти, найціннішим є професійний досвід. В рамках Фестивалю учасники зустрічаються із редакторами газет, журналів та інтернет-порталів, відомими журналістами теле та радіокомпаній. Найкращі роботи друкуються у професійних виданнях.
Багато років поспіль Фестиваль займає лідерські позиції у фестивальному русі юних журналістів України! За 12 років Фестиваль:
• Об’єднав понад 12 тисяч юних журналістів із більш ніж 20-ти країн світу;
• Отримав на свою адресу понад 30 тисяч творчих конкурсних доробків;
• Здійснив мрію близько 300 старшокласників, які стали студентами провідних, профільних вишів вже у травні!
Просмотров: 569 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]