Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2016 » Травень » 5 » Презентація в Макарівській дитячій бібліотеці "Утренней поверки" керівника студії Годенкова І.Л.
06:58
Презентація в Макарівській дитячій бібліотеці "Утренней поверки" керівника студії Годенкова І.Л.
04 травня в Макарівській районній дитячій бібліотеці пройшов черговий цікавий, патріотичного спрямування захід — презентація книги публіцистики, віршів та прозових творів керівника літературної студії “Сузір'я” Макарівського районного центру творчості дітей та юнацтва імені Д.Туптала І.Годенкова, під назвою “Утренняя поверка”. Видання має досить філософський зміст, ніби як калейдоскоп подій від майданівського періоду до сьогодення України у стані війни за цілісність своїх кордонів та вільне життя всіх, хто носить її часточку у своїх грудях.
Твори непрості, змушують читців і слухачів замислитися над тим, що таке мир, свобода, братерство, честь, чесність, відношення до ближнього, чи він просто чужа людина, чи має родинний зв'язок. Чому саме листопадово-лютневі події 2013-2014 років дали новий відлік часу для формування іншої свідомості українського народу. Окремі вірші збірки базуються на переживаннях і емоціях, як учасників бойових дій, учасників АТО, так і їхніх незамінних помічників — волонтерів.
В нашому районі волонтерами стали практично більшість населення різних вікових категорій та статків, які діляться своїми пожитками, долучаються до пошиття необхідного спорядження, одягу, взуття, готують, майструють, допомагають коштами. Тобто роблять все, що в їхніх силах. Але маємо ще одних незамінних помічників, а можливо й найцінніших — це діти, які створили свій унікальний волонтерський загін підтримки. Вони роблячи своїми руками солом'яні, стрічкові обереги, ляльки-мотанки, малюючи яскраві картинки, пишучі теплі слова у листах воїнам, дають їм надію, свою любов і віру. Ці всі речі стають тонкими невидимими оболонками захисту, але незламними для ворога.
Про це все йдеться в “Утренней поверке”. Хтось скаже, патріотична тема, але чому на російській мові, проте як висловився автор: “Це моя зброя. Цю збірку читають у Росії, Криму, на сході України. Вона змушує відкрити очі російськомовного населення на те, що відбувається. Допомагає зернам істини досягти місця призначення — увімкнути мозок і почати мислити по-за екранною картинкою і тематичною новин, сприймаючи реальність у дійсній площині, а не вкладеною через рупор масмедійної політики”.
У заході взяли участь учні 9-10 класів Макарівського НВК “Загальноосвітня школа — природничо-математичний ліцей”, поетеси Г.Герасименко, М.Верховець, керівник історико-краєзнавчого клубу “Пошук” Д.Нетреба та учасники бойових дій, і волонтери, які мають пряме відношення до поетапного створення тематичних розділів збірки.
Директор центральної районної бібліотечної системи В.Йовенко та директор закладу і його працівники подякували І.Годенкову та запрошеним гостям, за презентацію збірки саме для підростаючого покоління, адже зараз формується нове покоління українців, прониклих духом патріотизму. Покоління, яке творитиме нову Україну: мирну, щасливу і по-особливому душевну.
З сайту http://adm-makariv.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=5116:2016-05-04-13-53-11&catid=1:2010-09-26-18-32-11
Просмотров: 341 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]