Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2013 » Квітень » 6 » Вітаємо Юлію Звєрькову із виходом першої збірки
11:39
Вітаємо Юлію Звєрькову із виходом першої збірки

Щойно побачило світло перша збірка вибраної поезії та прози "Роздуми над вісняними пролісками" юної поетеси нашого "Сузір'я" Юлії Звєрькової. Невеличка за об'ємом (44 сторінки), прикрашена чудовими малюнками харьківської художниці, члена Національної Спілки художників України Наталі Алимової, вона видана Київським видавництвом "Сінопсис" за підтримки Київської обласної організації "Конгрес Літераторів України". Упорядник збірки - керівник літстудії "Сузір'я", голова обласної організації КЛУ Ігор Годенков, передмову до збірочки написав Олександр Корж, голова Правління КЛУ на час підготовки збірки, зараз - голова Київської міської організації Конгресу.
Юлія навчається у 10 класі Макарівського НВК «ЗОШ 1 ступеня – районна гімназія». Захоплюється літературною творчістю та музикою. Навчається у Макарівській музичній школі по класу скрипки. Із 2010 року є членом районної літературної студії «Сузір’я» при Макарівському ЦТДЮ ім.Д.Туптала. Її оповідання друкувалися у літературних альманахах студії «Нас єднає Слово» (Макарів, 2011) та «Сміється пелюстками літо» (Макарів, 2012).

Неодноразовий переможець районних олімпіад з української мови та літератури. Учасник конкурсів-захистів Малої академії наук з української мови та літератури, призер обласного етапу - ІІ місце у 2010р.; ІІІ місце у 2011р. Переможець обласного літературного конкурсу "Зерна доброти" у 2012р.
В передмові до збірки упорядник І.Л.Годенков так презентує першу значну роботу своєї вихованки:
" Два роки тому в альманасі нашої літстудії «Сузір’я» побачило світ перше оповідання Юлії Звєрькової «Повернення до дому», яке було схвально прийняте читачами. І ось вже ми маємо матеріал для цілої збірочки, яка пропонується вашої увазі. У збірці надруковано вірші української та російською мовами, ессе та оповідання. Розмаїття у використанні слова взагалі властиве Юлії, яка, до речі, є чудовим скрипалем і розуміється у сучасній і класичній музиці. Невипадково цією музикою наповнене кожне слово її віршів, гармонічні рядки вибудовуються в її оповіданнях. Зрозуміло, що Юлія – ще дуже юний митець, але слід зважити на глобальність завдань, що ставить перед собою авторка. І це їй вдається.
«Роздуми над весняними пролісками», - це перший крок на широкій дорозі її творчості. Саме юне дихання весни відчуває читач в її творах, вони, як їх авторка, сповнені надій, світла, бажання радощів і любові.
І в той же час, ми розуміємо, що не випадково відкриває збірку вірш «Крик душі», що показує ще одну із підвалин глибин її пошуку суті життя – свого, своїх однолітків, своєї країни".
...Почула раптом крик душі:
- Віршів! Віршів!
Віршів - не прози -
Про те, як чарівні Полози
І Мавки снилися тобі...
Я хочу в світ, де є кохання,
Де в казці проліски цвітуть.
Чарівних цих вірів лунання
Мене так вабить й кличе...Тут,
Де сила думки плине вгору,
А ще відносить забуття...
Тут є і біль, і терпка змова...
І вільний плин твого життя...
Струмочок мови протікає.,
Чарівність вірша поглинає,
У себе, марячи, шукаєш
До того світу ти свій вхід...
Але чи впевнений, що знайдеш?
Та піднесе тебе політ
До зір далеких, яснооких,
Величних і таких високих...
Напій же душу ти свою
І невблаганную мою!
Хай серце вже знайде покою...

У Слова суть ввійди зі мною.

Із віршами Юлії ви має змогу ознайомитися на Форумі нашого сайта, із оформленням книги - у фотоальмомі сайту.
Про час і місце презентації книги ми повідомимо окремо.
Просмотров: 552 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
1 Avtor  
0

2 Avtor  
0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]