Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2013 » Березень » 19 » «Вперед, юнкори!».
20:48
«Вперед, юнкори!».

У суботу 16 березня учні Макарівського НВК «ЗОШ Іст. - районна гімназія», вихованці дитячої телевізійної студії «Надія» Макарівського ЦТДЮ ім.Д.Туптала на базі Макарівської районної гімназії, взяли участь у першому обласному конкурсі Конкурс для шкільних газет Білоцерківського району організувала директор Білоцерківського районного будинку дитячої та юнацькоїтворчості Зінаїда Федорівна Литвин. Цього року він проходив в Узинській ЗОШ І-ІІІст № 2. Зінаїда Федорівна успішно проводить цей захід вже вшосте. Попередні два роки він вже став відкритим.
Двоє дівчат, учениця 10-А Юлія Звєрькова (до речі, ще й вихованка нашої літературної студії «Сузір’я») та учениця 7-А, Катя Моїсеєнко спільно з керівником телестудії, Іриною Левченко представили на конкурсі своє шкільне видання – газету «Ми+ви». Хоча наша команда і не зайняла призове місце, однак отримала нагороду – Диплом учасника та медалі.
Для гімназисток такий дебют став цікавим і повчальним, адже дівчата хочуть в майбутньому пов’язати своє життя з журналістикою. Сьогодні вони роблять перші спроби, але вже успішні. Володіючи тільки початковими знаннями у журналістиці, школярки гідно представили свою школу на конкурсі. Їхнім завданням було написати матеріал і змакетувати шпальту газети. Досить неочікуваним став спосіб донесення завдання до учасників. Юні кадети, вихованці військово-авіаційних кадетських класів Узинської гімназії, запустили зі сцени літачки з номерами завдань. Наші представниці писали невеличкий нарис.

Для виконання умов конкурсу Юля та Катя вирушили містом, де знайомилися з перехожими, задавали питання, фотографували. Все це робили, щоб висвітлити у своєму виданні досить нелегку тему: «Дитячі мрії здійснюються?!». Пройшло дві години і шпальта готова. Та попереду чекав ще один етап конкурсу – «Жива газета». Цього разу юнкори об’єднавшись з іншими командами продемонстрували на сцені, як лише за 15 хв. можна створити «живу» газету – з рубриками, інтерв’ю та фото на згадку. Тут у пригоді стала акторська майстерність, креативність мислення.
По завершенню завданьвсіх учасників нагородили. Кожен лишав узинську школу зі своєю заслуженою нагородою. А ще з новими знайомствами, враженнями та знаннями і, головне з ще більшим бажанням займатись журналістикою і стати справжніми «дракулами пера», як сказав один з членів журі.

Просмотров: 573 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]