Вітаємо Вас, Гость
Главная » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 28 29 »
В Ситняківській ЗОШ 1-111супенів пройшов 1-й етап щорічного літературного конкурсу, який проводить обласний позішкільний комунальний заклад Мала академія наук Київшини - "Зерна доброти". Переможцами шкільного етапу і фіналістами районного етапу конкурсу "Зерна доброти" стали вихованки літстудії "Сузір"я" на бізі Ситняківської ЗОШ 1-111ступенів Карина Бобок, Анна Чорна, Карина Гребенюк. Сьогодні, 22 січня, вони також прийняли активну участь у проведенні Дня пам"яті земляка - воїна-афганця Віктора Семенченка. Він загинув у 84-му... Саме тоді я прийшов військовим керівником у цю школу... 32 года пройшло з того часу, коли ми несли цинк з ним на кладовище, а наче всього декілька років... Спасибі за пам"ять дирекції та педколективу школи! Вітя народився в знаменний день - День Соборності України. Діти на святі говорили сьогодні і про це, і згадували кіборгів з ДАПа, і ситняківців, що зараз воюють на сході... Наприкінці заходу всі взялися за руки й помолилися за мир... Боже, пошли нам всім ми ... Читати далі »
Переглядів: 278 | Додав: Avtor | Дата: 25.01.2016 | Коментарі (0)

12 січня Макарів зустрічав юних поетів області на 3-е засідання обласної дитячої літературної студії "Паростки". Гостями обласної дитячої літстудії "Паростки", яка на час засідання обрала своєю резиденцією Макарівський НВК "ЗОШ 1 ступеня-районна гімназія", крім наших студійців із літстудії "Сузір'я" ЦТДЮ ім.Д.Туптала та юних поетів Макарівського району, а також поетів з Переяслав-Хмельницького, Фастівського та Бородянського району були:
Герой України, народний артист України, лауреат Шевченківської премії Анатолій Несторович Паламаренко, чий яскравий виступ на початку свята був справжнім прикладом високого мистецтва роботи із поетичним Словом;
члени Національної Спілки письменників України: директор МАН Київщини, поетеса Тетяна Василівна Петровська;
поет, заступник голови Київської обласної організації НСПУ Володимир Петрович Бубир;
поетеса, засновник Всеукраїнського творчого інтернет-порталу "Жінка-українка" Тетяна Череп- Пероганич (Київ),
автор-вико ... Читати далі »
Переглядів: 409 | Додав: Avtor | Дата: 12.01.2016 | Коментарі (0)

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ
01001 м. Київ, Хрещатик, 6, тел.: 278-21-62, , E-mail:donm@kyiv-oblosvita.gov.ua Web:www.kyіv-oblosvita.gov.ua

_04.01.2015 № 12-01-13-03
_на №______________ від ______



Керівникам місцевих органів
управління освітою

Директорам закладів освіти
обласної комунальної власності

Про проведення
ІІІ засідання обласної
літературної студії «Паростки»

На виконання річного плану роботи Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» на 2015/2016 навчальний рік, з метою творчого розвитку обдарованої особистості, 12.01.2016 у смт Макарові (вул. Ватутіна, 10, Макарівський навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І ступеня – районна гімназія") буде проведено ІІІ засідання обласної літературної студії «Паростки» (далі – літстудія).
До уча ... Читати далі »
Переглядів: 326 | Додав: Avtor | Дата: 05.01.2016 | Коментарі (0)

Дорогі друзі! Дозвольте подякувати вам всім за роботу у минулому вже році, що приніс нам багато успіхів й перемог, нових книг й альманахів. Вітаю з Новим 2016-м Роком! Хочу побажати здоров'я для здійсненя наших нових задумів, нових відриттів й осяянь для їх нової якості й висоти, та любові у всьому й завжди.
Ваш керівник студії (формально) й побратим по пензлю (насправді) Ігор Годенков

І ще музикальний подарунок тут: https://youtu.be/JzCptj_fob4
Переглядів: 374 | Додав: Avtor | Дата: 31.12.2015 | Коментарі (0)

Розпочинаємо підготовку до районного етапу Всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії». Просимо подати роботи до методкабынету Центру творчості дітей та юнацтва ым.Д.Туптала не пізніше 3 лютого 2016 р. Цьогоріч експонати - переможці районного етапу будуть представлені у Білоцерківському краєзнавчому музеї

Конкурс проводиться у таких напрямках.

Космічне мистецтво.
Літературний жанр – 1 робота.

Літературний твір: проза, поезія, п’єса.

Твір журналістики: нарис, інтерв’ю, репортаж (у т.ч. теле-, радіорепортаж).

Сценарій заходу: шкільний вечір, свято, бал, творчий конкурс, ігрова або шоу-програма та інше.

Об’єм друкованого тексту – до 4 сторінок.

Візуальний жанр – 2 роботи.

Живопис (малюнок).

Графіка.

Естамп.

Комікси.

Дизайн космічної валюти Марса (в художньому стилі, або комп’ютерна графіка).

Розглядаю ... Читати далі »
Переглядів: 359 | Додав: Avtor | Дата: 18.12.2015 | Коментарі (0)

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ головного управління
освіти і науки Київської обласної державної адміністрації
від 23. 11. 11 № 377а

Положення про обласний поетичний конкурс «Зерна доброти»

1. Загальні положення
1.1. Обласний поетичний конкурс "Зерна доброти" (далі – Конкурс) – це культурно-освітній захід, спрямований на підтримку обдарованих учнів у галузі "Літературна творчість". Мета проведення Конкурсу – утвердження творчої особистості учня, що прагне творити художнє слово, яке відображає духовні надбання української та загальнолюдської культури.
1.2. Напрями Конкурсу:
рідна мова як культурно-духовний феномен талановитого українського народу;
літературна творчість і духовність особистості;
зв'язок літературної творчості з рідною мовою;
зв'язок літературної творчості з історією українського народу;
зв'язок літературної творчості з долею рідного краю;
зв'язок літературної творчості з родиною, шко ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: Avtor | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

Нещодавно закінчився Всеукраїнський патріотичний конкурс літературних видань до Дня української писемності та мови, який проводила Національна спілка письменників України. Рішенням журі конкурсу переможцем у номінації "Дитячі альманахи" став керівник районної літературної студії "Сузір'я" Макарівського центру творчості дітей та юнацтва імені Д.Туптала Ігор Годенков. Диплом за підписом Голови НСПУ Михайла Сидоржевського та подарунки для його студійців - книжки відомих українських письменників - вручив лауреату відповідальний секретар Спілки Олександр Бакуменко. До вітань студійцам приєднався Голова обласної оргнізації НСПУ А.І.Гай, який відзначив значні творчи здобутки макарівських поетів та їх керівника І.Д.Годенкова за останній час.
Переглядів: 345 | Додав: Avtor | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

У Ситняківській ЗОШ І-ІІІ ступенів 11 грудня 2015 р. відбулася презентація другого альманаху Київської обласної організації Конгресу літераторів України «Під крилами любові», який об'єднав творчість дорослих та юних талантів Макарівщини та Бородянки.

В альманасі вміщено вірші учнів і Ситняківської школи, які займаються у цьому році поезією в районній літературній студії "Сузір'я". Презентував та вручив авторські екземпляри юним поетам: учениці 10 класу Гребенюк Карині та учениці 5 класу Чорній Анні - керівник студії, поет, письменник І. Л. Годенков Учні старших класів із цікавістю слухали вірші свої друзів та твори упорядника збірки Ігоря Годенкова.
Це була вже третя презентація альманаху, попередні було проведено у Андріївці та бібліотеці ім.О.Шварцмана у Києві. Наступні презентації заплановано провести на виїзних засіданнях літстудії "Сузір'я" у Новосілківський ЗОШ 1-111 ступенів та смт Бородянка. Хай вам щастить, юні таланти, чекаємо на ваші нові твори!
Ка ... Читати далі »
Переглядів: 372 | Додав: Avtor | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

Днями відбувся 7-й Київський фестиваль авторської пісні та поезії "Стихи и музыка на Киевской земле", постійним організатором якого є відома поетеса, член національної Спілки письменників України, лауреат багатьох літературних премій, заслужений працівник культури України Алла Потапова. Фестиваль проходив у затишному залі гостиниці "Турист", гостями його були митці із різних регіонів України, а не лише кияни. Серед виступаючих були й люди у військовій формі, це бійці АТО також ділилися своїми творчими надбанням - піснями та віршами. Серед гостей фестивалю був й наш земляк поет Ігор Годенков, якого за активну творчу участь було нагороджено грамотою журі фестивалю та йому було вручено авторський екземпляр матеріалів Всеукраїнської конференції "Політкультурна сутність культурних пам'яток України", де надруковано його доповідь "Макарів - батьківщина Святителя Димитрія Ростовського". Вірші Ігоря сподобалися присутнім, його було запрошено на наступні києвські фестивалі, заплановані на наступ ... Читати далі »
Переглядів: 339 | Додав: Avtor | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

6 грудня у Київській бібліотеці ім. Ошера Шварцмана відбулася презентація міжрайонного літературного альманаху "Під крилами любові". Учасниками альманаху є поети Макарівщини та Бородянки, а також вихованці дитячої літературної студії "Сузір'я" Макарівського центру творчості дітей та юнацтва ім.Д.Туптала. Редактор альманаху - керівник студії Ігор Годенков. До свята було приурочено й церемонію нагородження літстудії "Сузір'я" - лауреата нещодавно відбувшогося у Дніпропетровську міжнародного фестивалю літературних видань "Редкая птица", альманах "Кроки" №12 там став переможцем. Нагороди - дипломи студії та її керівнику Ігорю Годенкову і кубок лауреата фестивалю - вручив член Правління Конгресу літераторів України, відомий київський поет та видавець Олег Нікоф. Другою презентацією на заході була нова книга друзів літстудії "Сузір'я" - Артема Сенчила (Київ) та Тетяни Шеїної (Мінськ) "Кровь дракона. Ведьминское" . В залі читалися нові вірші Артема Сенчила, а потім відбувся чудовий виступ авт ... Читати далі »
Переглядів: 314 | Додав: Avtor | Дата: 06.12.2015 | Коментарі (0)