Вітаємо Вас, Гость
Главная » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 28 29 »
21 вересня о 13.00 у Макарівському НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. -природничо -математичний ліцей" у світлиці (3-й поверх) відбудеться презентація літературного альманаху №14 літстудії "Сузір"я" та Конгресу літературів України "ЧАС ЛЮБОВІ". Свої вірші про мир презентують юні поети - вихованці ліцею та дорослі поети Марія Верховець, Галина Герасименко, Ігор Годенков. Запрошуємо!
Переглядів: 363 | Додав: Avtor | Дата: 20.09.2016 | Коментарі (0)

Вітаю студійців та друзів нашої студії з виходом шорічного альманаху студії "Сузір'я"! В цьому році він має дуже актуальну назву "Час Любові" і присвячений миру у нашій країні і на Землі взагалі. Перша презентація альманаху запланована на 21 вересня - Всесвітній День миру, і відбудеться вона у Макарівському НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів - природничо-математичний ліцей". Запрошуємо! Керівник Макарівської районної літературної студії "Сузір'я", голова Київської обласної організації Всеукраїнської творчої Спілки "Конгрес літераторів України", лауреат Міжнародної літературної премії ім.Володимира Даля ІГОР ГОДЕНКОВ.
Переглядів: 366 | Додав: Avtor | Дата: 08.09.2016 | Коментарі (0)

6-7 серпня в Києві відбувся 4-й Міжнародний поетичний фестиваль “Інтереальність”. На ньому зустрілись автори з України, Росії, Білорусі, Німеччини, Ізраїлю. Макарівщину на цьому форумі представляли поети Ігор Годенков та Галина Герасименко. Під час фестивалю Ігор Годенков презентував свою книгу "Утренняя поверка", присвячену 2-хріччю Революції Гідності. За підсумками літературного конкурсу, який передував фестивалю, було видано книгу прози і поезії "Есть у каждого из нас тайна...", до неї увійшли кращі твори учасників. Серед них вірші Ігоря Годенкова та його мала проза.
Переглядів: 390 | Додав: Avtor | Дата: 10.08.2016 | Коментарі (0)

28 липня, 18:00. Сонце сідає за обрій, а в цей час до Панського парку у Макарові все надходять і надходять люди. Саме в день Рівноапостольного князя Володимира Великого презентував свій четвертий доробок - диск з назвою "Ти - поруч" - наш земляк, автор більше 400 пісень, член Конгресу літераторів України, почесний член нашої літстудії Володимир Хоменко. Традиційно зустріч розпочалась своєрідним гімном, "Колом друзів", у виконанні колективу "Свят-Коло" під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв, лауреата Національної премії імені Т. Шевченка, нашого рідного Віктора Степурка. Всі присутні мали змогу послухати в авторському виконанні не лише новостворені пісні Володимра Костянтиновича, але й пісні, що стали хітами, - це "Просто Макарів", "Ти поруч", "На Івана Купала". З народженням нового диску прийшли привітати добрі друзі: Павло Скляров, Ігор Годенков, Володимир Мацибок, Володимир Чорненко, Оксана Піковська, колектив "Берегиня", а також син Олег. Подякувала Володимиру Костянтиновичу за ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: Avtor | Дата: 03.08.2016 | Коментарі (0)

ВІД АЛЬМАНАХУ ДО АЛЬМАНАХУ
(ЛІТЕРАТУРНА СТУДІЯ «СУЗІР’Я» ЗВІТУЄ ПРО СВОЮ РОБОТУ)

Звичайні люди підводять підсумки року, що закінчується, наприкінці грудня, освітяни ж – на початку літа, по закінченні навчального року. Ну, а поети – коли готова до видання нова книга, або макет альманаху можна вважати завершеним. Так, Макарівська районна літературна студія «Сузір’я» чекає на видання нового, вже чотирнадцятого свого альманаху, і може тепер відзвітувати про свою роботу за рік - із моменту презентації 10 червня 2015 р. попереднього альманаху «Сузір’я» №13 - «Зерна».
А взагалі нам вже 17 років, ми вже повнолітні – тому так відповідально підходимо до оцінки своєї роботи, хоч, мабуть, це справа в першу чергу читачів, поціновувачів нашої поезії. А ще, по великому рахунку - сотень юних поетів, що пройшли через творчу школу студії з 1 вересня 1999 року. Саме тоді новопризначений директор Макарівського центру позаш ... Читати далі »
Переглядів: 454 | Додав: Avtor | Дата: 10.07.2016 | Коментарі (0)

Макарівський центр творчості дітей та юнацтва ім.Д.Туптала за ініціативи гуртків ЦТДЮ "Дивокрай" й "Дивосвіт" та за сприянням Забуянської сільської ради провели 22 червня Перший районний етнофестиваль "Мутвицькі купайла". Учасниками фестивалю були вихованці гуртків Макарівського ЦТДЮ "Маска" (кер.Ольга Леоненко), "Ілюзія" (кер.Сергій Покатов), "Дивокрай" (кер. Тамара Отрох), Дивосвіт" (кер.Оксана Мудренко), літстудії "Сузір'я" (керівник Ігор Годенков),учні Забуянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Кодрянського НВО, Королівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, батьки вихованців ЦТДЮ та учнів. Фестиваль відкрив Забуянський сільський голова Михайло Герасименко, який побажав учасникам і надалі вивчати народні традиції та впровадживати звичаї наших прадідів у сьогодення. На святі були присутні помічник народного депутата Руслана Сольвара Роман Бельмега, головний редактор газети "Макарівські вісті" Максим Кравченя, настоятель храму с. Забуяння о.Іван (Тафічук). Модератором заходу була Оксана Мудренко, його учасни ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: Avtor | Дата: 22.06.2016 | Коментарі (0)

6 червня вихованці Макарівського ЦТДЮ ім.Д.Туптала разом із учнями Ситняківської ЗОШ 1-111 ступенів провели мистецько-патріотичну акцію "Ранок над Україною" в с.Ситняки. Гуртківці фольклорно-етнографічного гуртка "Дивокрай" (кер. Тамара Отрох), театрального гуртка "Маска" (кер. Ольга Леоненко), гуртка фокусників "Ілюзія" (кер.Серій Покатов), гуртка липлення з солоного тіста "Мукосілька" (кер. Євгенія Антіпова), літстудії "Сузір"я" (кер. Ігор Годенков) дали концерт у місцевій школі та провели майстер-класи, а також здійснили екскурсії у шкільну світлицю, до залишків Змієвих валів у Ситняках, та на Холодну Гору - курган із похованнями казаків, якому понад 500 років. Екскусію проводив місцевий краєзнавець, знаток історії Ситняків Василь Заєць.Також було покладено квіти до погруддя воїна-афганця Віктора Семенченка, випускника Ситняківської школи, та до обелиску розстріляним мешканцям Макарова і військовополоненим біля села Зуровка. На ... Читати далі »
Переглядів: 394 | Додав: Avtor | Дата: 06.06.2016 | Коментарі (0)

С праздником - Международным днем защиты детей! Трое моих воспитанников сегодня получили высокие награды областного уровня, Антоний Чорный мастерски прочел стихотворение на концерте. Спасибо вам, Алексей Иванов, Ира Михайленко, Карина Гребенюк, Антоний Чорный, Светлана Тучемская - за то, что я имею честь сотворчествовать с вами. С днем защиты детей, с праздником вас! С праздником всех воспитанников литстудии "Сузирья", которых больше полутысячи уже за 17 лет работы студии! С праздником всех моих учеников, которых я учил языку и литературе, английскому языку больше 30 лет! С праздником всех воспитанников Центра творчества имени Д.Туптала, где 16 лет я (смею думать) был неплохим директором! С праздником, участники нашего 14-го альманаха студии, который скоро выйдет в свет и будет представлен в 7 странах мира по числу языков в текстах - не только украинского и русского! С праздником всех нас, потому что мы все, по большому счету - дет ... Читати далі »
Переглядів: 349 | Додав: Avtor | Дата: 01.06.2016 | Коментарі (0)

20 травня вихованці нашої студії на базі Ситняківської ЗОШ 1-111 ступенів (Карина Гребенюк, Антоній Чорний, Ангелина Чорна) разом з керівником "Сузір"я" Ігорем Годенковим прийняли участь у заході, що присвячувався Женам -мироносицям, Дню матері та міжнародному Дню сім"ї - "Я дякую Богові за маму". В заході прийняли участь також гуртки МЦТДЮ ім.Д.Туптала - "Дивокрай" під керівництвом Отрох Т.М. (цей гурточек є третий рік поспіль й організатором заходів цієї тематики), "Дивосвіт" (кер Мудренко О.І.), "Крок до зірок" (М.І.Віноградова), за участю М.Кухаря, Г.Герасименко, А.Демянчука та колективу "Калинове гроно" , за сприянням архімандрита Філарета (Єгорова), який привітав учасників заходу, та В.Мацибка, Ю.Вреника, В.Мельниченка. Свято відбувалося в кінотеатрі "Ольвія", у ньому прийняло участь понад 100 учасників та глядачів.
Переглядів: 271 | Додав: Avtor | Дата: 23.05.2016 | Коментарі (0)

04 травня в Макарівській районній дитячій бібліотеці пройшов черговий цікавий, патріотичного спрямування захід — презентація книги публіцистики, віршів та прозових творів керівника літературної студії “Сузір'я” Макарівського районного центру творчості дітей та юнацтва імені Д.Туптала І.Годенкова, під назвою “Утренняя поверка”. Видання має досить філософський зміст, ніби як калейдоскоп подій від майданівського періоду до сьогодення України у стані війни за цілісність своїх кордонів та вільне життя всіх, хто носить її часточку у своїх грудях.
Твори непрості, змушують читців і слухачів замислитися над тим, що таке мир, свобода, братерство, честь, чесність, відношення до ближнього, чи він просто чужа людина, чи має родинний зв'язок. Чому саме листопадово-лютневі події 2013-2014 років дали новий відлік часу для формування іншої свідомості українського народу. Окремі вірші збірки базуються на переживаннях і емоціях, як учасників бойових дій, учасників АТО, так і їхніх незамінних поміч ... Читати далі »
Переглядів: 344 | Додав: Avtor | Дата: 05.05.2016 | Коментарі (0)