Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2015 » Травень » 5 » „МАКБАРД” - 2015
14:25
„МАКБАРД” - 2015
Започаткований з легкої руки Тамари Отрох - керівника творчого об’єднання „Дивокрай” районного Центру творчості дітей та юнацтва імені Данила Туптала фестиваль макарівських самобутніх поетів і виконавців власних творів зажив популярності серед прихильників бардівського руху. Наразі відбулося третє зібрання відомих в нашому районі і далеко за його межами музикантів, котрі у своїй творчості до слів додали мелодійні звуки, що в знаменнику склали неповторні пісенні композиції.
Відкрив і як, мовиться, благословив цьогорічний фестиваль директор ЦТДЮ Ігор Годенков. Він, зокрема, зазначив, що на це зібрання прибули люди близькі по духу, котрі вміють самі писати і виконувати пісні, поетичні твори, вміють слухати й інших. А це таке щастя, коли тебе слухають і чують тебе.
- Барди, - сказав Ігор Леонідович, - є певною мірою пророками, тому що прагнуть спонукати кожного осмислити сьогодення і віщують про майбутнє. Вони теж є Воїнами Світла, котрі вносять в цей світ добро, талант, красу слова і звуків, щоб цей світ ставав красивішим, чистішим і добрішим.
І цю думку викладали у своїх творах макарівські барди. Того вечора прозвучали не тільки авторські пісні Володимира Хоменка, Олександра Іващенка, Анатолія Дем’янчука, Володимира Мацибка, Оксани Піковської, Володимира Фролова, але й написані на вірші Ігоря Годенкова, Галини Герасименко, Євгенії Годенкової, Яни Наймибудки, Ігоря Васильєва, Алли Аболимової . Вкотре порадував своїм виступом і колектив під керівництвом Анатолія Дем’янчука „Дев’яте небо”.
Кожен виконавець на знак подяки за творчість і як пам’ятку про нинішній фестиваль, отримав з дарчими написами автора - поета і прозаїка Ігоря Годенкова щойно видану книжку „Рождение мастера или Химины куры”.
...Колись в стародавні часи, говориться в Біблії, люди володіли однією мовою, яку вклав у їхні вуста Бог. Та з часом, коли вони загордились, і знехтували Творця, Він прирік людство на різномов’я. Проте залишив одну, зрозумілу для всіх – мову мистецтва. І ті, хто володіють нею, і хто розуміє її – щасливі люди. А щоб вона була доступна кожному, треба розкрити для неї своє серце і душу. Нашим бардам це вдається.


Тетяна ЯСИНЕЦЬКА.
Просмотров: 509 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]