Вітаємо Вас, Гость
Главная » 2013 » Серпень » 27 » Точка опори – в єдності!
14:45
Точка опори – в єдності!


Теплі дружні обійми, щирі розмови, а у повітрі – ніби невидимі павутинки-ниточки, що проходять від серця до серця. Саме такою була 25 серпня у Київському національному музеї Тараса Шевченка літературно-музична зустріч "Точка опори" міжрегіональної творчої групи "Альмагама", в яку входять поети, співаки і художники з різних куточків України.
Кожен із присутніх подарував часточку себе у своєму виступі, усмішки не сходили з облич відкритих і добрих людей. На зустрічі не відчувалося, що люди з різних міст, районів чи областей, була тиха сімейна атмосфера, що, без сумніву, не могло не порадувати.
Також особливість зустрічі була у тому, що вона проводилася у залі музею духовного батька всея України – Тараса Григоровича Шевченка. Відчувалася відповідальність перед Кобзарем за кожне прочитане слово, пісню, намальовану картину… Мимоволі виникло запитання: а чи сповідую я заповіді Тараса? І відразу ж сама собі дала відповідь: так! Бо ми зібрались, утворили маленьку спільноту однодумців, до якої все прибувають і прибувають талановиті і творчі особистості. Отже, ми стаємо на правильний шлях по слідах Шевченка. Коли я приїхала додому, то навіть почала читати напам'ять вірші Кобзаря, а у серці дзвеніли мелодії, що їх виконували барди…
Неповторний настрій усій зустрічі задав Ігор Леонідович Годенков, голова Київської обласної організації «Конгрес Літераторів України», член Міжрегіональної Спілки письменників України. Він знайшов теплі слова для кожного з учасників зустрічі, був, так би мовити, головою великої дружньої родини. Ігор Леонідович отримав на цьому святі літературну премію ім. Володимира Даля "за книги останніх років і вклад у розвиток літературного процесу в Україні", диплом з медаллю та посвідчення лауреата премії від імені Міжнародного об’єднаня письменницьких спілок йому вручив відомий київський поет і видавець, засновник Міжнародного поетичного фестиваля «Інтереальність» Олег Фндоров (Нікоф). До вітань лауреату і всім учасникам зустрічі долучився і член Презідії Конгресу Літераторів України, академік Анатолій Зарицький.
рім наших макарівчан Володимира Хоменка, Галини Герасименко, Паші Гран, Ксенії Ен були також присутні Алла Кох (Коломия), Тетяна Фоменко, Євгенія Мельник, Тетяна Домиловська, Олег Федоров, Віктор і Лариса Омельченко (Київ), Володимир Маслов (Мукачево), Наталя Долматова (Симферополь), Ігор та Ірина Мірюгіни (Українка). Усі ці люди – непересічні особистості, ті, хто через слово, музику й образ сподіваються змінити світ на краще.

Завдяки всім цим людям я відкрила для себе щось нове й цікаве. Сподіваюся, що ще не один раз матиму нагоду бути присутньою на таких зустрічах і приймати в них участь Маю надію, що до "Альмагами" приєднається ще багато однодумців. Бо точка опори і сили – в єдності душ, держав, світів!

Юлія Звєрькова, вихованка літературної студії «Сузір'я» Макарівського центру творчості імені Данила Туптала
Просмотров: 598 | Добавил: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]